Video! Eestlased on rikkad, inimesed kulutavad jõuluostudele ligi 600 eurot!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestlased kulutavad jõuluostudele ligi 600 eurot ehk ligi 30 protsenti pere netosissetulekust, selgub uuringust! Miks on saanud jõuludest selline ostupüha?

Vaata täpsemalt videost!

Reporter käis Tallinna linna peal ringi ja uuris, kas 600 eurot jõulukingitusteks on normaalne kulutus.

Airon: No ma ei tea, see oleneb ju leibkonnast. Kuid arvan, et seda on ikkagi palju.

Tiina Liivak: Mina küll niipalju ei kuluta, ise valmistan kingitused.

Tea: Mulle tundub see hiiglaslik summa.

Annika: Minu kingituste piir võib olla 300 eurot.

Foto: SCANPIX

Euroopa riikidest kulutavad enim jõuluostudele sakslased. Teisel kohal on Leedu ja kolmandale kohale platseerusid eestlased, kelle väljaminekutest moodustab jõulukinkidele kuluv summa 571 eurot. 

Psühholoog Taimi Helenurm: Kahjuks mõõtame tänapäeva maailmas väga paljusid asjurahas. Kuid samas inimlik hoolimine, tänulikkus, olemasolu ja kohalolek..., neid tähistati vanasti mõne amuleti või meenega. Täna tähistame me seda kahjuks rahas.

Jõulueelne kauplemine on kauplejate jaoks kindlasti üks aasta magusamaid perioode, sest inimesed voorivad kaubanduskeskuste ustest massidena sisse ja välja ning ostavad meeletutes kogustes kaupu. Parkladki on autodest pungil.

Võib öelda, et inimesi on kolme tüüpi. Ühed, kes koguvad. Teised, kes kulutavad. Kolmandad, kes hoiavad. Seega, et mitte tarbimishullusesse mitte minna oleks kasulikum olla tänases päevas elaja ehk hoidja tüüp.

See tähendab, et ma hoian alles need asjad, mis on mulle olulised ja tean, kui palju mul on olemas minu jaoks vajalikke sääste, mis on just vajalikud kõige olulisemate asjade katteks. Ja alles ülejäänu eest ostan oma lähedastele võrdselt kinke.

Foto: Sille Annuk / Postimees

Eestlased kulutavad kõige enam ehk 22 protsenti jõuluostudest mänguasjadele.

Teisele kohale jäävad kosmeetika ja parfüümid ning kolmandal kohal on maiustused.

Kui palju raha sina jõulukingitustele kulutad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles