Kuulikindlad kotid pakuvad rünnaku korral kaitset

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Viimase viie aastaga on kogu maailmas terrorioht kasvanud ja seda võttis arvesse ka Briti firma Terrapin Technology, mis hakkas valmistama kuuli- ja noakindlaid seljakotte, portfelle, arvuti- ja õlakotte.

Neid kotte saab kasutada kilbina, kuna need peatavad kiiresti lendava kuuli või kaitsevad noalöögi eest, edastab The Telegraph.

Terrapin Technology esindajate teatel saab selliste kottidega kaitsta end ka pommiplahvatusest tekkivate šrapnellide eest.

«Meie loodud tugevast kuulikindlast materjalist kotid on kasulikumad kui kindlustuspoliis,» reklaamib Briti firma oma toodangut.

Firma teatel on maailmas selliste kottide järgi suur nõudlus, kuna aasta aastalt on aina enam terrorirünnakuid paikades, kus varem oli rahulik.

Terrapin Technology tegevjuhi John Sinclairi teatel sai ta kuulikindlate kottide idee 2014. aastal, kui ta sõitis Londoni metroos ja seal leidis aset noarünnak, kuid politsei reageeris kiiresti. Sinclair küsis endalt, et kuidas ta saaks ennast ja teisi kaitsta, kui politseid ei ole.

«Sain siis aru, et inimesed saavad ootamatute rünnakute korral ennast kaista kaasas olevate kottide abi, mul tuli need vaid noa- ja kuulikindlaks teha,» teatas tegevjuht.

Rünnakukindlaid kotte testiti Cranfieldi ülikoolis, et need vastaksid Ühendkuningriigi politsei kaitserõivaste ja -vahendite regulatsioonidele.

Terrapin Technology arvates võiksid firmad praeguse globaalse terroriohu korral varustada oma töötajad selliste kottidega. Need kotid ei paku kogu keha kaitset, pigem saab need võrdsustada kuulikindla vestiga.

Ühendkuningriigis müügile jõudnud kuulikindlate kottide hind algab 234 naelast (278 eurot) ja ulatub 500 naelani (595) eurot.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles