Hiina andis sudu tõttu hoiatuse ja tühistas lennud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sudu Pekingis
Sudu Pekingis Foto: Scanpix /AP

Peking andis sudu tõttu kõrgeima taseme hoiatuse ning tühistas lennud.

Punane hoiatus, mis anti, on neljast tasemest kõrgeim ning seda antakse vaid siis, kui tugev sudu on kestnud rohkem kui neli päeva järjest või kui õhu kvaliteedi indeks on kõrgem kui 500, vahendab Travel and Leisure.

Selle skaala järgi oleks kahjutu õhusaaste kuni 50 palli, kahjustusi tervetele inimestele tekitab see aga alates 201st pallist. Hiinas suleti ka koolid ning erinevad ärid, mis jäävad suletuks kuni hoiatus on tühistatakse.

Linnas on suletud ka suuremad maanteed ning tühistatud on enam kui 100 lendu, sest nähtavus on lihtsalt liialt kehv. Viimaste päevade jooksul on Pekingi haiglates sagenenud astmapatsientide ja hingamisteede probleemidega patsientide arv.

Eeldatavasti saabuvad neljapäeval Pekingisse tugevad tuuled, mis siis ka sudu laiali ajavad. Kolm aastat tagasi tuli Hiina valitsus välja kavaga järgneva 20 aasta jooksul oluliselt vähendada õhusaaste taset, kuid senine aeg on näidanud, et ilmselt ei suuda Hiina seda plaani täita.

Enamik Pekingi sudust tuleneb söepõletusest, mis kasvab talvel, kui inimesed kasutavad rohkem soojusenergiat, et külmaga toime tulla. Kuigi Hiinal on sel aastal mitmel korral tulnud suduga võidelda on see esimene kord, kui anti kõrgeima taseme hoiatus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles