Veits ropp: seks ja selle aasta olulised probleemid – seda kõike kajastab ansambli RYGA uue laulu video

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryga «Merry Christmas»
Ryga «Merry Christmas» Foto: Kaader videost

Ansambli RYGA liikmetele on juba pikka aega aurusaamatu, mis toimub mujal maailmas ja omal maal. Kas tõesti seda tahetaksegi panna jõulukuuse alla? Ansambel pakub välja oma variandi ning kutsub üles elama rahus ja jagama armastust, et mitte hävitada maailma. 

«Kui tavaliselt öeldakse lastele, et halva käitumise eest annab jõulutaat vitsa, siis mille poolest on maailma vägevad, poliitikud ja suurkontsernide juhid paremad?» küsivad ansambli liikmed. Kellelegi ei ole saladus, et Lätis on demograafiaprobleemid ja paljud soovivad välismaale siirduda. Ehk leiab põhjuse suhtumises endale seatud ülesandesse? Poliitikute ja silmapaistvate ettevõtjate seotust Panama-skandaaliga, mis puudutab otseselt ka Lätit ja maksude tasumist, samuti palju muid probleeme on videoklipis käsitletud.

Ansambli RYGA klipis on kujutatud jõuluvana improviseeritud töökoda, kus kuulatakse ära paljude riikide ja organisatsioonide jõulusoovid. Selgub, et päkapikkude valmispandud kingitusi (taastuvenergiat, eluasemeid, armastust ja vastastikust sallivust) pole kellelegi vaja. Kuuldes hullumeelseid soove, ei pea jõuluvana, päkapikkude meeskond ja Lumivalgeke pingele vastu ning asuvad ise demograafiat parandama, kuid selleks on vaja kehtiv süsteem lammutada.

Meie päevil võib sageli täheldada naisekuju lihtsustamist ja sellele seksiobjekti rolli andmist. Suur osa naisi lepibki sellega. Kas see on praeguse ajastu norm?! Kas inimeste mõistust valitsevad tõesti vaid primitiivsed instinktid?

Foto: Promopilt

Ansambel RYGA ei karda oma provokatiivse videoga näidata, mis tegelikult maailmas jätkuvalt toimub, ja lubavad, et ei jäta raskeid või ebamugavaid teemasid käsitlemata ka oma debüütalbumis, mida võib kevadel oodata.

Foto: Promopilt

Kaks RYGA laulu («Candyman» ja «Summerfest») on jõudnud Grammy auhinna esimese valikvooru hääletusele ja võistlevad edasi nominentide hulka pääsemiseks. Sellega paralleelselt kõlab laul paljudes Saksamaa raadiojaamades ja kogub Saksamaal, Austrias ja Šveitsis üha enam tuntust. Aprilli keskel on ansamblil kavas minna Euroopasse ringreisile, et tutvustada kuulajatele oma uut albumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles