Poolakast autojuht hoidis Berliinis ära veel hullema!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ariel Zurawski, Poola kaubaveo ettevõte omanik, mille jaoks Lukasz Urban töötas, näitab viimast pilti, mis tal mehest on. (AP Photo/Scanpix)
Ariel Zurawski, Poola kaubaveo ettevõte omanik, mille jaoks Lukasz Urban töötas, näitab viimast pilti, mis tal mehest on. (AP Photo/Scanpix) Foto: STR/AP

Praegused uurimustulemused näitavad, et poolakast veoautojuht Lukasz Urban oli surmasõidu ajal veel elus.

Poolakas oli relvastatud kurjategija meelevallas vähemalt neli tundi enne saatuslikku rünnakut.

Urban leiti tapatööks kasutatud veoauto Scania kabiinist surnuna ning praegused lahkamistulemused näitavad, et mees kaotas elu alles vahetult pärast rünnakut. Lahkamisandmetele tuginedes võib öelda, et kurjategija, kes Berliini jõuluturul 12 inimest tappis ning 46 inimest raskelt vigastas, pussitas Urbanit, enne kui teda väikesekaliibrilisest tulirelvast mitu korda pähe tulistas. Seejärel terrorist põgenes.

Uurijate esialgse versiooni kohaselt jäi just tänu poolakast autojuhile terroristi surmasõit niivõrd lühikeseks. Sellele viitavad ka Urbani pussitamishaavad. Tõenäoliselt üritas mees kurjategijat rooli haarates ning autot kõrvale juhtides takistada. See selgitab tõenäoliselt, miks veok kohe jõuluturu alguses järsu pöörde vaskakule tegi ning seisma jäi. Urban takistas seega terroristi läbi terve jõuluturu sõitmast.

Lukasz Urbanist jäävad maha naine ning 17-aastane poeg, kelle jaoks briti veokijuht Dave Duncan on avanud korjanduse.

Allikas Die Welt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles