Kriitiku valik: need on George Michaeli 15 parimat laulu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Michael 1985. aastal Live Aidi kontserdil
George Michael 1985. aastal Live Aidi kontserdil Foto: SCANPIX

Pühapäeval 53-aastaselt surnud poplaulja George Michael pääses Billboard Hot 100 edetabeli etteotsa kümnel korral ning ta müüs üle saja miljoni plaadi. Muusikakriitik Andrew Unterberger kirjutab Billboardis, et Michaeli muusikasse tuleks suhtuda väga tõsiselt, ent ka väga kergemeelselt.

«Vähesed tema aja laulukirjutajad suutsid kirjutada nii südantlõhestavaid tõrvikuballaade, mis kõnelesid inimhinge ilmtingimatust isolatsioonist, kui ka suhkrupopilikest tühiasjadest, mille mõistmiseks oli vaja vaid sõna «jitterbug». Tema parimad laulud jäid kusagile nende vahepeale ja olid julged ning energilised iseseisvusavaldused, mis samas siiski tunnistasid, kui hirmul ja ebakindel ta kõige selle suhtes oli,» kirjutab kriitik.

«George Michaeli jaoks on liiga hilja saavutada artistina, laulukirjutajana ja üleüldise ikoonina sellist austust, mida ta oma eluajal vääris. Ta soovis vaid, et kuulaksime teda ilma eelarvamusteta ja loodetavasti saame seda jätkuvalt teha. Siin on 15 parimat laulu, et sellega alustada,» lisab Unterberger.

15. «Outside»

14. «Move On»

13. «The Edge of Heaven»

12. «Something To Save»

11. «A Different Corner»

10. «Careless Whisper»

9. «Fastlove»

8. «I Want Your Sex»

7. «Wake Me Up Before You Go-Go»

6. «Amazing»

5. «Faith»

4. «Everything She Wants»

3. «One More Try»

2. «Last Christmas»

1. «Freedom»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles