Carrie Fisheri raamatud muutusid bestselleriteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carrie Fisher ja ta raamat «The Princess Diarist»
Carrie Fisher ja ta raamat «The Princess Diarist» Foto: PictureGroup/PictureGroup/Sipa USA/Scanpix

USA näitlejanna Carrie Fisher, keda tuntakse «Tähesõjad» filmide printsess Leiana, suri 27. detsembril südamepuudulikkuse tagajärjel Los Angelese haiglas, olles 60-aastane.

Oma elu jooksul kirjutas ta mitu raamatut ja nüüd on neist saanud bestsellerid, mis kerkisid Amazonis kõige müüdumate raamatute sekka, edastab AP.

Carrie Fisher andmas autogrammi oma raamatusse «The Princess Diarist»
Carrie Fisher andmas autogrammi oma raamatusse «The Princess Diarist» Foto: Steve Buckley/Steve Buckley/BuzzFoto.com/Scanpix

Fisheri poolt selle aasta sügisel avaldatud teos «The Princess Diarist» on sel nädalal olnud Amazoni populaarsete raamatute tipus.

Carrie Fisheri raamat «The Princess Diarist» / Reuters/AFP/AP/SCANPIX
Carrie Fisheri raamat «The Princess Diarist» / Reuters/AFP/AP/SCANPIX Foto: Reuters/AFP/AP/ScanPix

Fisheri «Wishful Drinking» ja «Postcards From the Edge» on raamatute esikümnes.

Lisaks pakub lugejatele huvi Courtney Cabone'i raamat «I Am a Princess», mis räägib Carrie Fisheri tegelaskujust, printsess Leiast.

Carrie Fisher avaldas oma eluajal kaheksa raamatut, millest 1987. aastal limunud «Postcards From the Edge» põhjal valmis 1990. aastal film. Selles mängivad peaos Meryl Streep, Shirley MacLaine ja Dennis Quaid. Film räägib narkoravist ja segamini suhetest. Teada on, et Carrie Fisheril oli aastaid probleeme narkootikumidega ja ta käis aegajalt ravil.

Kriitikute sõnul on Fisheri teosed humoorikad ja mahlase keelekasutusega ning kirjanik ei karda suhtuda endasse irooniaga.

Carrie Fisher andmas 2004. aastal autogrammi raamatusse «The Best Awful»
Carrie Fisher andmas 2004. aastal autogrammi raamatusse «The Best Awful» Foto: John D. McHugh/AP/Scanpix

Fisheri raamatute vastu tekitas huvi ka fakt, et temal ja ta kolleegil Harrison Fordil oli 1977. aastal esimese «Tähesõjad» filmi tegemise ajal kolm kuud kestnud kuum suhe. Fisher oli siis 19-aastane ja Ford 33-aastane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles