Hiinast startis rong, mis sõidab Suurbritanniasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina kaubarong
Hiina kaubarong Foto: STR/AFP/Scanpix

Hiinast  Yiwust startis 1. jaanuaril rong, mis peaks 18 päevaga jõudma Ühendkuningriiki Londonisse ja mis läbib umbes 12 000 kilomeetrit, sõites läbi Kasahstani, Venemaa, Valgevene, Poola, Saksamaa, Belgia ja Prantsusmaa, jõudes lõpuks sihtkohta, milleks on Ida-Londonis asuv Barking.

Rongil on umbes 4,6 miljoni euro eest Hiina kaupa, kaasa arvatud sokke, rõivaid, kotte ja kohvreid, mis on mõeldud Ühendkuningriigis müümiseks. Suurbritannia on kaheksas riik Euroopas  ja London 12. Euroopa linn kuhu Hiina rongiga kaupa veab, edastab The Independent.

2014. aastat startis samasugune rong Hiinast Zheijangi provintsist Yiwust Hispaaniasse Madridi.

Selle kaubaveo taga on Hiina presidendi Xi Jinpingi initsiatiiv luua samasugune kaubatee nagu oli kunagine kuulus Siiditee, mis kulges Hiinast Vahemeremaadeni.

Hiina raudteefirma teatel aitab Ühendkuningriigiga transpordisideme loomine kaasa Hiina-Briti kaubandussuhete paranemisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles