Galerii: Sõpruses esilinastus Paul Verhoeveni skandaalne film «Elle»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esilinastus kinos Sõprus meisterliku mänguri ja provokaatori Paul Verhoeveni film «Elle» (2016).

Michèle (Isabelle Huppert) on karm ärinaine. Ta juhib oma raudse käega suurt arvutimängufirmat ja saab kõik, mida tahab – ka armuelus.

Verhoeveni film on kirglik teos, mis veab vaatajat Ameerika mägede kombel trillerist komöödiasse, õudusfilmist satiirilisse perekonnadraamasse ja lõpuks eepilisse kangelasloosse. Kõige keskmes on Prantsuse kino sädelev ja jõuline staar Isabelle Huppert.

Paul Verhoeveni skandaalse filmi «Elle» esilinastus kinos Sõprus
Paul Verhoeveni skandaalse filmi «Elle» esilinastus kinos Sõprus Foto: Toni Läänsalu

Hupperti ja Verhoeveni sujuv koostöö loob filmi igas minutis uusi ja üllatavaid varjundeid, mis teevad sellest äärmiselt nauditava filmielamuse.

Film esilinastus 2016. aasta Cannes’i filmifestivali põhivõistlusprogrammis.

Foto: Toni Läänsalu

Filmi juhatasid Tallinnas sisse ajakirja Säde peatoimetaja Kristi Pärn-Valdoja ja näitleja Merle Palmiste. Palmiste sõnul on tegemist ehtsa Prantsuse filmiga ning kui temale Hupperti rolli pakutaks, võtaks ta selle kindlasti vastu. Verhoeveni sõnul olevat mitmed Hollywoodi staarid rollist keeldunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles