USA B-52 pommituslennukil kukkus lennu ajal mootor ära

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
B-52 Stratofortress
B-52 Stratofortress Foto: TIM CHONG/REUTERS/Scanpix

USA õhujõudude teatel kaotas üks nende B-52  Stratofortress  strateegilistest reaktiivpommituslennukitest Põhja-Dakotas lennu ajal ühe mootoritest, mis ära kukkus.

Lennuk kaotas mootori, olles umbes 44 kilomeetri kaugusel Minoti õhujõudude baasist, kuid piloodid suutsid baasi lennuväljale edukalt maanduda seitsme mootori abil, edastab The Independent.

B-52 lennuk suudab kanda kuni 32 000 kilogrammi relvastust, kuid sellel lennul relvastust pardal ei olnud.

Õhujõudude pressiesindaja teatel kukkus mootor alale, kus inimesi ei ela ja  keegi pardal olnud viiest meeskonnaliikmest vigastada ei saanud.

Lennuki meeskond teatas baasile, et tekkis hädaolukord, kuna andmed näitasid ühe mootori puudumist. Õhujõudude esindajad otsivad kadunud mootorit 50 kilomeetri raadiuses baasist ja samas alustati uurimist, et miks mootor lennu ajal ära kukkus.

Poole jalgpalliväljaku suurusel B-52 lennukitel on kaheksa TF-33 reaktiivmootorit, kuid USA õhujõud plaanivad need välja vahetada tänapäevaste mootorite vastu, kuna neid peetakse vananenuks. 

USA õhujõududel on kokku 76 B-52 pommituslennukit. USAs hakati nimetatud lennukeid tootma 1950. aastatel ning nende kasutamist jätkatakse 2040. aastateni.  

B-52 lennukeid ehitati kokku 744, viimane selline pommituslennuk valmis 1962. aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles