Kuubat külastas eelmisel aastal rekordarv turiste

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuubalased ootavad esimese Ühendriikide kruiisilaeva saabumist
Kuubalased ootavad esimese Ühendriikide kruiisilaeva saabumist Foto: Scanpix/JORGE BELTRAN/AFP

Kuuba turismiministeeriumi hinnangul külastas saareriiki 2016. aastal neli miljonit turisti. 

Võrreldes 2015. aastaga tõusis Kuubat külastanud turistide arv 13 protsenti. Kõige suurema kasvu tegi Ameerika Ühendriikidest pärit turistide arv, mida selgitab ka lennuliikluse avamine, vahendab Travel and Leisure.

2015. aasta lõpul teatas Ühendriikide president Barack Obama, et kavas on taas avada lennuliiklus kahe riigi vahel. Seejärel valisid ka mitmed reisijuhid Kuuba üheks parimaks sihtkohaks, mida eesoleval aastal külastada.

Lisaks lennuliiklusele sai hoogu juurde ka kruiisiturism, sest Kuubal hakkasid silduma ka Ühendriikidest tulnud turiste täis kruiisilaevad.

Seni ei ole veel ühtegi märki, et Kuuba turistibuum aeglustuks, kuid siiski ei ole põhjust karta, et sealne kultuur varsti lääneliku varju jääks, sest endiselt on riiki külastavate turistide arv võrreldes kohalike elanikega suhteliselt madal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles