Šveitsi kohus mõistis seksi ajal kondoomi eemaldanud mehe vägistamises süüdi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Claire Deprez/Reporters/Scanpix

Šveitsis mõistis kohus vägistamises süüdi mehe, kes seksi ajal kondoomi eemaldas, samas mehe seksuaalpartner ei teadnud seda.

Lausanne’i kohus teatas, et kui seksitakse kondoomita, kuid samas ollaks kondoomi kasutamises kokku leppinud, siis saab selle liigitada vägistamise alla, edastab The Local.

47-aastane prantslane ja samas eas šveitslanna kohtusid 2015. aastal kohtingurakenduses Tinder ja hakkasid suhtlema. Hiljem kohtusid nad ka silmast silma ning teine kokkusaamine leidis aset naise kodus, kus nad seksisid. Esmalt kasutas mees kondoomi, kuid seksi ajal eemaldas selle. Naine märkas seda alles siis, kui seksiakt läbi sai.

Kohtus ilmnes, et kui naine oleks teadnud, et mehel ei ole enam kondoomi, oleks ta seksist keeldunud.

Ohvri advokaatide sõnul on see Šveitsis esimene juhtum, milles kondoomita seksimise eest süüdi mõistetakse. Šveitsi meedia teatel sai mees 12 kuu pikkuse tingimisi karistuse.

Prantslane sõnas kohtus, et ta tahtis kasutada kondoomi ja alguses kasutaski, kuid siis see rebenes ja ta eemaldas kondoomi. Mehe teatel kavatseb ta alama astme kohtu otsuse kaevata edasi kõrgema astme kohtusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles