World Class Estonia võistlus toob kokku Eesti parimad baarmenid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
World Class Estonia 2016 võitja Regeri Zoo
World Class Estonia 2016 võitja Regeri Zoo Foto: Andrei Ozdoba

Sel aastal lööb World Class baarmenite võistlusel kaasa 32 baarmeni Tallinnast, Tartust, Pärnust ja Narvast. 

Võistlejaid iseloomustades sõnas Prike World Class Brand Ambassador Andrei Kazakov, et võistlusel osalevad need, kes soovivad saada kogemusi, arendada oma teadmisi ja luua ise uusi trende baarimaastikul. «Kõik World Class Estonia eelvooru osalejad on Eesti baarikultuuri edasiviivaks jõuks ning meil on au nendega koostööd teha,» lisas Kazakov.

Eestis esmakordselt eelmisel aastal peetud võistluse korraldaja Kazakov ootab osalejatelt tähelepanu, tahtejõudu ja järjepidevust. «Nad peavad valmis olema selleks, et me paneme tööle kõik nende meeled ja tunded. World Class on baarmenite võistlus, mitte kokteilivõistlus – kõik loeb.»

Restoranis Korsten, Armastus & Hea toit kuulutati välja World Class 2017 baarmenite võistlus
Restoranis Korsten, Armastus & Hea toit kuulutati välja World Class 2017 baarmenite võistlus Foto: Ardo Kaljuvee

Võistluse jooksul peavad osalejad läbima erinevaid koolitusi nii Eesti kui ka maailma parimate baarmenite juhtimisel ning looma erimenüü ja etteantud komponentidega kokteilid. «Selge on see, et World Class pole mingi ühepäevane võistlus, vaid pool aastat kestev programm,» sõnas Kazakov. «See võistlus on nagu ämber, mis on täis ahvatlevaid võimalusi, oluline on see ämber enda kasuks pöörata.»

Eesti eelvoorude kolm parimat saavad õiguse osaleda Baltikumi-ülesel finaalvõistlusel Riias, mille võitja sõidab oma riiki esindama World Class finaalvõistlusele Mexico Citysse.

Restoranis Korsten, Armastus & Hea toit kuulutati välja World Class 2017 baarmenite võistlus
Restoranis Korsten, Armastus & Hea toit kuulutati välja World Class 2017 baarmenite võistlus Foto: Ardo Kaljuvee

Osalejad

Tallinn (24):

Lenar Lehtla (Whisper Sister), Karoliine Vahter (Olympic Park Casino), Karina Tamm (Radisson 24), Meelis Vili (Bona Resto), Diana Tsistjakova (Whisper Sister), Mihkel Kahn (Butterfly Lounge), Mikk Kelder (Butterfly Lounge), David Jimenez (Manna la Roosa), Martin Kaarjärv (Tai Boh), Gerda Trahv (Korsten Armastus & Hea Toit), Marko Hade (Korsten Armastus & Hea Toit), Tauri Parik (Clazz), Risto Säinas (Clazz), Melih Yildiz (Sigmund Freud), Aleksander Smolko (Sigmund Freud), Kirils Drobunins (Sigmund Freud), Triin Rebane (Apelsini Raudtee), Ainar Kiison (Frank), Henri Jürgenstein (Frank), Jürgen Tiisler (St. Vitus), Martin Raudsepp (Pööbel), Erik Jagor (Pööbel), Ats Kaal (Horisont), Kristiina-Kadi Kasvandik (Nordic Hotel Forum).

Tartu (4):

Dmitri Vassiljev (Meat Market Cocktail Bar), Serger Jasjukevits (Maasikas), Markku Lõhmus (Kapriis), Herkki Ravel (Shooters Tartu).

Pärnu (2):

Tõnu Laidla (Hedon Spa), Artjom Fomitsev (Hedon Spa).

Narva (2):

Dmitri Zakhodayev (Geneva Nightclub), Vladimir Izotov (Geneva Nightclub).

10 Eesti baarmeni võistlesid World Class Estonia finaalis
10 Eesti baarmeni võistlesid World Class Estonia finaalis Foto: Andrei Ozdoba

World Class

World Class Competition on rahvusvaheline kokteilisegamisvõistlus, kus osalevad parimad baarmenid üle maailma. 2017. aasta World Class finaalvõistlus toimub Mexico Citys.

Võistluse raames peavad osalejad poole aasta jooksul läbima erinevaid meistriklasse ning töötama välja erimenüü ja etteantud komponentidega kokteilid. Igast Balti riigist valitakse välja 10 parimat baarmeni, kes võistlevad omavahel juuni keskel Riias toimuval finaalvõistlusel. Seal selgub Baltikumi parim baarmen, kes sõidab Mehhikosse ülemaailmsele World Class 2017 finaalvõistlusele. 2016. aasta World Class Estonia võistluse parimaks tunnistati Tartu Meat Market Cocktail Bari baarmen Regeri Zoo, kes käis Eestit esindamas Miamis toimunud finaalvõistlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles