«Rotilõksu» esilinastus toimus kolmes saalis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi Rotilõks esilinastus
Filmi Rotilõks esilinastus Foto: Jelena Rudi

Alates 5. märtsist võib kinolinadel näha kodumaist põnevusfilmi «Rotilõks». Esilinastus peeti maha reedel, 4. märtsil kolmes kinosaalis korraga. Kohal oli rohkem, kui tuhat inimest.

Rotilõksu produtsent Andres Peets, mis toimub? Rahvast oli esilinastusel murdu. Osa publikust istus suisa treppidel.

Saatsime välja tuhat kutset. Oma kogemusest võin öelda, et tavaliselt tuleb kutsututest kohale 50 protsenti, aga seekord läks teistmoodi ja peaaegu kõik tulid kohale ning lisaks veel ka kontvõõraid. Meil ei jäänudki lõpuks muud üle, kui tellida esilinastuseks kolm saali.

Räägi pisut oma esimesest filmiprodutsendi kogemusest.

Jah, nüüd on lapsuke sündinud ja need sünnitusvalud ei olnudki väga suured. Ainukeseks probleemiks oli see, et Eesti majandus oli sel ajal, kui me filmi hakkasime tegema, madalas konjunktuuris.

Aga me ikkagi leidsime endale toetajaid ja riik toetas meid ja samuti eraisikud ning metseenid. Me saime selle filmi ühe aastaga valmis, mis on suhteliselt pretsedenditu juhtum, nagu ütlevad kogenenumad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles