Video: Kõrgõzstanis kukkus alla Boeing 747 transpordilennuk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstanis Biškeki lähedal kukkus alla transpordilennuk Boeing 747
Kõrgõzstanis Biškeki lähedal kukkus alla transpordilennuk Boeing 747 Foto: Yuri Smityuk/Yuri Smityuk/TASS/Scanpix

AFP ja Yle teatel kukkus Kõrgõzstanis pealinna Biškeki Manase rahvusvahelise lennujaama lähedal alla transpordilennuk Boeing 747, hukkus vähemalt 32 inimest, kuid võimude teatel võib ohvrite arv olla suurem. 

Turkish Airlinesile kuuluv lennuk kukkus elurajooni, mille tõttu on lisaks hukkunud pilootidele ja meeskonnale hukkunute seas kohalikke elanikke, kelle hulgas on esmastel andmetel kuus last.  

Kõrgõzstani valitsuse pressiesindaja Tologonai Stamiljeva teatas viitega hädaolukordade ministeeriumile, et allakukkunud lennuki tõttu kannatada 15 hoonet.

Lennukis olnud neljast meeskonnaliikmest üks oli alguses elus, kuid suri, kui teda transporditi haiglasse.

Lennujuhtimiskeskus teatas, et Hiinast Hongkongist saabunud lennukiga leidis õnnetus aset täna hommikul kohaliku aja järgi kui Biškeki piirkonnas oli paks udu.

Kõrgõzstani meedias levima hakanud fotod edastas esimesena Twitteris kanadalasest reporter ja lennundushuviline Tom Podolec. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles