Saareriik, kuhu vaeseid turiste ei taheta

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palau saarestik
Palau saarestik Foto: Wikipedia

Okeaanias asuva Palau saareriigi presidendil on plaanis avada edaspidi vaid viietärni hotelle.

Vaikses ookeanis asuval Palaul soovitakse sisse viia seadus, mistõttu saavad tulevikus saarekest külastada vaid jõukamad turistid. Palau president Tommy Remengesau plaanib edaspidi lubada vaid viietärni hotellide avamist, vahendab Daily Mail.

Sellega soovib Remengesau panna turismistrateegias rohkem rõhku kvaliteedile, mitte kvantiteedile. Valitsus loodab, et seaduse sisseviimine vähendab turistide arvu ja tõmbab ligi vaid rikkamaid reisijaid.

Uued hotellid tuleb ehitada kindlate juhiste järgi, kuid vastutasuks annab valitsus hotelliomanikele ohtralt maksusoodustusi.

Soov sellist muudatust sisse viia tulenes viimastel aastatel järjest kasvavast Hiina turistide arvust. Palausse saabus hulgaliselt pakettreisidega turiste, kes tekitasid kahju keskkonnale. Nüüdseks on poole võrra vähendatud ka lendude arvu Hiina ja Palau vahel.

«Kuigi turistide arv vähenes, siis kulutamine tegelikult kasvas,» kinnitas Remengesau.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles