Koer tappis Gambia presidendi poja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adama Barrow
Adama Barrow Foto: SEYLLOU/AFP/Scanpix

Möödunud aastal võitis Aafrikas Gambias presidendivalimised Adama Barrow, kellest ei ole siiski saanud presidenti, kuna eelmine president Yahya Jammeh ei tunnista valimistulemust ega ole nõus võimu loovutama.

BBC teatel tabas Barrow'd veel teinegi tragöödia, kuna ta kaheksa–aastast poega Habibu Barrow'd hammustas koer ja poiss suri hammustustest saadud vigastuste tagajärjel möödunud pühapäeval.

Laps viidi Gambia pealinna Banjuli lähedase Manjai haiglasse, kuid arstid ta elu päästa ei suutnud.

Barrow ei saa oma poja matustel Gambias osaleda, kuna riiki sisenemisel võidakse ta arreteerida ja selle tõttu peab ta  jääma Senegali, kus ta hetkel elab.

Adama Barrow
Adama Barrow Foto: AFOLABI SOTUNDE/REUTERS/Scanpix

Barrow ja ta pooldajate teatel kasutavad nad vajadusel sõjaväelist sekkumist, kui Jammeh presidendiametit maha ei pane. Jammeh omakorda pöördus Gambia ülemkohtu poole, et see Barrow' valimisvõidu tühistaks, kuna tema arvates see on ebaseaduslik.

Kohus otsustas, et Barrow'l on õigus saada presidendiks ja nii jääb. Barrow peaks ametisse astuma homme, seega peaks ta kodumaale minema täna.

Barrow on moslem, kellel on kaks naist ja viis last.

Gambias on Jammehi ajal olnud diktatuur, sest president valitses riiki hirmu ja ebausu abil ning selle tõttu on paljud gambialased põgenenud teistesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles