Ivanka Trump sai rabilt loa sõita oma isa tseremoonialt tagasi autoga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trump ja Jared Kushner
Ivanka Trump ja Jared Kushner Foto: Josiah Kamau/Josiah Kamau/BuzzFoto.com/Scanpix

Täna USA presidendiks saava Donald Trumpi tütar Ivanka sai rabilt loa sõita isa ametitseremoonialt koju autoga. Tema ja ta mees vajasid seda luba, kuna juudiusu reeglite järgi ei tohi reede õhtuti ja laupäeviti mootorsõidukeid kasutada.

Ivanka Trump pöördus juudi usku 2009. aastal vahetult enne abiellumist Jared Kushneriga, kes on juut ja ta sai juudi nime Yael, edastab The Independent.

Ivanka Trump, Jared Kushner ja nende tütar Arabella
Ivanka Trump, Jared Kushner ja nende tütar Arabella Foto: Josiah Kamau/Josiah Kamau/BuzzFoto.com/Scanpix

Ivanka Trump ja Jared Kushner said loa autot kasutada, et ennetada nende võimalikku ründamist, sest Washingtonis on juba toimunud mitu Trumpi-vastast meeleavaldust ja neid tuleb veelgi.

Iisraeli-USA advokaat Marc Zell kinnitas, et 35-aastasele kolme lapse emale anti erandkorras luba kasutada keelatud ajal mootorsõidukit.

Jared Kushner ja Ivanka Trump
Jared Kushner ja Ivanka Trump Foto: Aaron P. Bernstein/AFP/Scanpix

Juudid tohivad keelatud ajal kasutada mootorsõidukeid vaid siis, kui nad töötavad elualadel, kus on vaja kiiresti tegutseda ja inimesi päästa, näiteks kirurgid, tuletõrjujad ja politsei. Erandit lubab reegel pikuach nefesh, mis tähendab elu kaitsmine ja mis on ülejäänust Tooras kirja pandust üle.

«Me järgime juudiusu reegleid ja peame juutide hingamispäeva ehk sabatit, mis algab reede õhtul pärast päikeseloojangut ja kestab laupäeva õhtuni. Me isegi ei tee sel ajal telefonikõnesid ja saame puhata. See on suurepärane, sest siis saab end igapäeva kiirustamisest natuke välja lülitada,» sõnas Ivanka Trump 2015. aastal antud intervjuus.

Donald Trumpi ametisse astumise tseremoonia algas juba eile, tänane tseremoonia, millel Donald Trump annab presidendivande, algab Washingtoni aja järgi keskpäeval ja sellele järgneb kella 15.00 paiku paraad.

Donald Trumpist saab USA 45. president.

Donald Trump, Melania Trump, Ivanka Trump ja Jared Kushner
Donald Trump, Melania Trump, Ivanka Trump ja Jared Kushner Foto: David J. Phillip/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles