Telliskivi loomelinnakus esinevad noored muusikud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surakas.
Surakas. Foto: Erakogu

Sel reedel, 11. märtsi õhtul astuvad Tallinna noorkunstnike ja -muusikute kultuurikoldes Telliskivi loomelinnakus üles noored hakkajad muusikud, kes kütavad õhu kiiresti kuumaks.

Ürituse korraldaja Martin Karu teatel näeb vanusepiiranguta kontserdil viite artisti, nelja bändi ja ühte sooloesinejat.

Õhtu teeb lahti Kadri, kes enda kinnitusel eriti sageli esinemas ei käi. “Pigem olen kodus ning kirjutan laule või harjutan mõnda instrumenti,” rääkis neiu ürituse kodulehel. “Kuid see on siis neljas kord, kui mind sõbrad kutsuvad, et kuule, tule ka, ja ma olen selle üle väga õnnelik ja tänulik. Üksi esinedes saadan end kitarril ja esitan oma laule, nagu ka sel tuleval kontserdil.”

Järgmisena esinev Miip on tüdukutebänd, mis sai alguse 2005. aasta sügisel, nende muusikastiili on nimetatud indie'ks, barbipungiks, popiks ja rokiks.

Miipi esinemised on olnud väga erinevad, tänu kristlikule taustale on nad esinenud nii kirikutes kui rokibaarides.

Miip laulab kõigest: nii kirvest teritavast Muumimammast, oma endisest roosast kitarrist Kallest kui karmidest armidest, millest tuleks lahti saada, ning mässust inimeste vastu, kes sul tee peal ees seisavad.

Õhtu kolmas esineja ansambel Kruuv viljeleb eestikeelset kerget rokki.

“Meie muusika on heasoovlik, rõõmsameelne ja tantsuline,” vahendasid bändiliikmed. “Laulud on enamasti kahehäälsed, eestikeelsed ja lihtsa sõnumiga. Lisavärvina kõlab meie lugudes vahel ka törtsuke ska-likku trompetit. Stiililisel maastikul võib tunda elemente rokist, folgist, bluusist, reggae'st ja popist.”

Järgmisena lavale astuv ansambel Surakas viljeleb muusikat, mis langeb elektrooniliste mõjutustega pop-roki žanrisse.

Ansambel sai alguse 2007. aastal, mil TTÜ elektroonika ja bioonika eriala tudengid otsustasid hakata muusikat tegema. Esmalt oli stiiliks punkrokk, aja möödudes sai sellest klassikalisem rokk. Viimase poole aasta jooksul on bändi muusikasse tunginud üha enam elektroonikat.

Peo lõpetab karm ja võimas bänd Intimate Flower.

“Nemad garanteerivad, et ükski inimene ei lahku sellelt peolt kuiva naha või särgiga!” lubas korraldaja Martin Karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles