Trump saab needuse kaela?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Chip Somodevilla/SIPA/Chip Somodevilla/SIPA/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi firma The Trump Organization plaanib ehitada Balile Tabanani kuuetärni hotelli, kuid kohalike arvates ärritab see nende jumalaid, kuna see on kõrgem kui kookospähklipuu ning nii Trump kui nemad saavad needuse kaela.

Trump Hotels ketti kuuluma hakkava hotelli, mis kerkib kaljule ja millelt avaneb suurepärane vaade 16. sajandi hindu templile Tanah Lotile, ehitus peaks käivituma 2018. aastal, edastab Bloomberg.

Bali saare Tanah Loti tempel / wikipedia.org
Bali saare Tanah Loti tempel / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Uue hotelli,  mis hakkab kandma nime Trump International Hotel and Tower Bali, kompleksi kuulub võimas torniosa ja suur golfiväljak.

Kohalike sõnul rikub Trump oma uue hotelli kõrgusega sealseid reegleid ja arusaamu, sest ehitised ei tohi olla kõrgemad kui kookospähklipuud, sest puudest kõrgemad majad võivad jumalad vihale ajada.

Balilased käivitasid Trumpi hotelli vastased protestid ja nad nõuavad, et Trump hotelliprojektist loobuks.

«Balilastele on kohalikud kombed tähtsad, jumalaid ei tohi vihastada. Samuti on hotell hindu templile liiga lähedal,» teatas kohalik aktivist Gusti Ngurah Sudiana.

Trumpi firma teeb selle hotelli rajamiseks koostööd Indoneesia firmaga MNC Group ja selle juhi Hary Tanoesoedibjoga, lisaks Bali hotellile kerkib teine hotell Jakartasse. Projekti maksumuseks kujuneb üks miljard dollarit.

Trump Hotels eesotsas on pärast Donald Trumpi USA presidendiks saamist ta pojad Donald juunior ja Eric, kellel on õigus iseseisvalt otsuseid langetada.

51-aastane indoneeslane Tanoesoedibjoga on Trumpi ammune äripartner, ta osales 20. jaanuaril Trumpi ametisse astumise sündmustel ning väidetavalt on sel ärimehel ka poliitilisi ambitsioone, sest selle kuu alguses  teatas ta, et kaalub 2019. aastal Indoneesia presidendivalimistel kandideerimist.

Indoneesiale kuuluv Bali on Väikeste Sunda saarte läänepoolseim saar, millest põhja jääb Vaiksesse ookeani kuuluv Bali meri ja lõunasse India ookean.

Üsna mägisel Bali saarel asub 3142-meetrine Agungi tegevvulkaan. Ekvatoriaalse kliimaga saare ulatus idast läände on 153 kilomeetrit ja põhjast lõunasse 112 kilomeetrit, saare pindala on 5632 ruutkilomeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles