Briti luurejuht paljastas: tegeliku elu Q on naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Spectre». Pildil Ben Whishaw Q rollis
Kaader filmist «Spectre». Pildil Ben Whishaw Q rollis Foto: Youtube

Ühendkuningriigi välisluureteenistuse (MI6) juht Alex Younger paljastas, et kuigi James Bondi filmides on nutikate tehnikavidinate leiutaja Q olnud alati mees, siis tegelikus elus on selles ametis hoopis naine.

Youngeri sõnul peetakse luure- ja agendimaalima meestekeskseks, kuid tegelikult on seal ka palju edukaid naisi, edastab Daily Mail.

Bondi nutiseadmete leiutajat Q-d on alates 007 filmide algusajast kehastanud mehed, kõige värskemas filmis «Spectre» oli selleks Ben Whishaw.

Enne Whishawd kehastasid Q-d näitlejad Peter Burton, Desmond Llewelyn, kes oli selles rollis 1963 – 1999,  ja John Cleese.

«Tegeliku elu Q ootab juba avalikkusega kohtumist ja mul on hea meel teatada, et ta on naine,» lausus MI6 juht eile Londonis Grosvenor House hotellis Women in IT Awards galal esinedes.

Ta lisas, et avalikkusele on jäänud mulje, et kõik luuretöötajad on nagu James Bondid, kuid see ei pea paika.

Youngeri sõnul ei saaks raamatu ja filmi James Bond MI6-s tööd, sest ta on liiga arrongantne, ta ei jälgi reegleid, seab liiga paljude inimeste elu ohtu, joob liiga palju alkoholi ja tal on liigselt naissuhteid.

«Tegelikus elus peab agentidel olema kõrge moraal ja eetika ning hea töökultuur, James Bondil seda ei ole,» lisas luurejuht.

Kaader filmist «Spectre». Pildil Daniel Craig James Bondi rollis
Kaader filmist «Spectre». Pildil Daniel Craig James Bondi rollis Foto: Susie Allnutt/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles