Noorte kontserdisarjas kuuleb lehe- ja plaatpille

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehepillimängija Erki-Andres Nuut.
Lehepillimängija Erki-Andres Nuut. Foto: Jelena Rudi

Tapa kultuurikojas toimub 11. märtsil kontserdisarja “Noored muusikud” kuues kontsert, kus astuvad üles Mari Pokinen, Tapa valla lastekoor, plaatpillide ansambel Xilofona ja Erki-Andres Nuut.


“Esinejad on väga eriilmelised, kõigi jaoks on midagi, instrumentaalmuusikat ja vokaalmuusikat,” rääkis kontserdi korraldaja Reigo Tamm. Üks on aga esinejatel ühine – nad on lootustandvad noored muusikud, mõni neist on rohkem tuntud, teised alles oma muusikatee alguses.

Üks esinejaist Mari Pokinen õpib Viljandi kultuuriakadeemias näitlejaks ja andis hiljuti välja oma esimese plaadi “22”.

“Mari on tõusev täht praegu,” tunnustas Tamm. Korraldaja sõnul on omaette elamus ka see, kui näitlejad laulavad – nemad lähtuvad lauldes rohkem sõnadest ja nende suhe muusika ja esitatava looga on pisut erinev kui muusikutel.

Samuti esitab Tapal muusikat, mis sünnib rohukõrte abil, saate “Eesti talent” võitja Erki-Andres Nuut. “Live'is on see tõeliselt kihvt,” lubas Tamm, kelle kinnitusel tasub lehepillimängija etteastest oodata tõelist muusikaelamust.

Äsja lõppenud “Eesti laulu” konkursil astus Nuut üles ka Jaan Pehki ehk Orelipoisi loos “Valss”.

Tapa valla lastekoor, mis sai äsja viieaastaseks, esitab kontserdil oma loomingust paremiku. “Nad on jõudnud aastatega väga heale tasemele ning reisinud ja esinenud nii Eestis kui välismaal,” tutvustas Tamm.

Koori ees seisavad dirigendid Svetlana Kuusik, Kai Kivi, Tiiu Tikkerber.

Kindlasti põneva muusikaelamuse pakub Xilofona, mis Tamme sõnul veel laiemale avalikkusele väga tuntud polegi. Eestis ainulaadne plaatpillide ansambel Xilofono tegutseb Kehra kunstidekooli juures 1997. aastast alates ja esitab nii klassikalist kui popmuusikat.

Koos esitatakse ka lõpulugu. “Aga milline lugu ja kellelt, see jääb saladuseks,” lisas Tamm. Kontsert algab 11. märtsi õhtul kell 19. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles