Eesti Filmi- ja Teleauhinnad 2017: lisandus kategooriaid, tööde esitamise aega pikendati

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 17JAN17
Eesti Filmi ja Teleauhinnad 2017 gaala tutvustus Nordea kontserdimajas. EFTA. Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp, Kanal 2 juht Urmas Oru, Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa, TV3 tegevjuht Priit Leito ja Eesti Näitlejate Liidu esimees Gert Raudsep. Pildil vasakult Edith Sepp, Priit Leito ja Gert Raudsep.
lt/: Foto: LIIS TREIMANN
TALLINN, EESTI, 17JAN17 Eesti Filmi ja Teleauhinnad 2017 gaala tutvustus Nordea kontserdimajas. EFTA. Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp, Kanal 2 juht Urmas Oru, Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa, TV3 tegevjuht Priit Leito ja Eesti Näitlejate Liidu esimees Gert Raudsep. Pildil vasakult Edith Sepp, Priit Leito ja Gert Raudsep. lt/: Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu märtsis antakse esimest korda välja Eesti Filmi- ja Teleauhinnad, mille eesmärk on tunnustada ja tänada valdkonna professionaale. Korraldajate otsusel antakse algselt planeeritud 20 auhinna asemel välja 24 tele- ja filmiauhinda. Ühtlasi pikenes tööde esitamise tähtaeg 3. veebruarini.

Auhinnad antakse välja järgmistes kategooriates:

Film

Parim (mängu)film

Parim dokumentaalfilm

Parim lühifilm (s.h lühidokumentaalfilm)

Parim animafilm

Parim naisnäitleja filmis

Parim meesnäitleja filmis

Parim stsenarist

Parim režissöör

Parim operaator

Parim helirežissöör (lisandunud)

Parim filmikunstnik (lisandunud)

Parim monteerija (lisandunud)

Tele

Parim tõsielusaade

Parim teleseriaal

Parim infosaade või publitsistika

Parim uus saade

Parim meelelahutussaade

Parim naisnäitleja televisioonis

Parim meesnäitleja televisioonis

Parim naissaatejuht

Parim meessaatejuht

Parim operaator (lisandunud)

Parim toimetaja (lisandunud)

Parim telerežissöör (lisandunud)

Kategooriad kinnitas Eesti Filmi- ja Teleauhinnad 2017 korralduskomitee, auhinnasaajad valib erialaspetsialistidest koosnev professionaalne žürii.

Eesti Filmi- ja Teleauhinnad 2017 antakse välja 12. märtsil Nordea kontserdimajas toimuval pidulikul auhinnatseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles