Fotod! Katrin Karu esitles Hilton Tallinn Park hotellis oma kunstiteoseid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maalikunstnik Katrin Karu tutvustas eile Hilton Tallinn Park hotellis ligi sajale huvilisele oma maale. Ta rääkis maalidega seotud taustalugusid ning hotelli ja kunstniku koostöö erinevatest etappidest.

Kunstnik Katrin Karu sõnul oli maalide loomine hotelli veidi eristuv teistest projektidest, kuna ruumid olid alles ehitusjärgus. «Mulle anti täiesti vabad käed. Kasvasin sisearhitektuuriga koos,» ütles Karu.

Katrin Karu
Katrin Karu Foto: Magnus Heinmets

Esimese maalina valmis Karu sõnul Friedrich Reinhold Kreutzwaldi portree. Ühtekokku võttis kunstiteoste valmimine aega umbes aasta. Kokku on hotellis esindatud 41 Katrin Karu tööd, millel on muuhulgas kujutatud Eesti tuntud kultuuritegelasi nagu Arvo Pärt, Eri Klas või Rudolf Tobias.

Katrin Karu esitles Hilton Tallinn Park hotellis oma kunstiteoseid
Katrin Karu esitles Hilton Tallinn Park hotellis oma kunstiteoseid Foto: Magnus Heinmets

Hotelli tegevjuht Daniel Habersatter ütles, et nad on hotelli sisekujunduses esindatud maaliteostega väga rahul. «Hilton Tallinn Parki kunstikogu on ainulaadne, kuna üheski teises sama keti hotellis ei ole originaalkunstile nii suurt rõhku pandud kui Eestis.» Ta lisas, et kunstnik Katrin Karu käekiri on põnev ja eristuv ning tal on hea meel, et hotell saab kohalikku maalikunsti nii Eestis kui ka välismaal tutvustada. «Hotelli külastab aastas tuhandeid inimesi, kellel on võimalus Eesti kunstiga tutvuda.»

Katrin Karu esitles Hilton Tallinn Park hotellis oma kunstiteoseid
Katrin Karu esitles Hilton Tallinn Park hotellis oma kunstiteoseid Foto: Magnus Heinmets

Hotelli üldkasutatavatel aladel, lobby’s, konverentsi- ja koosolekuruumides ning sviitides on esindatud maalikunstnik Katrin Karu 41 suuremõõtmelist teost.

Katrin Karu on Eesti maalikunstnik, kelle tööd on esindatud nii Eestis, Saksamaal, Jaapanis, Prantsusmaal kui ka näiteks Araabia Ühendemiraatides ja Kuveidis. Karu on üks kuuest kunstnikust, kes valiti eelmise aasta märtsis Eestit esindama Araabia Ühendemiraatides peetud Eesti kunstikuu raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles