Kümme parimat puhkusesaart Euroopas

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malta
Malta Foto: SCANPIX

Puhkuste hooaeg on üsna jõudsalt lähenemas ja nüüd on just õige aeg hakata plaane tegema ning suvine reis lukku lüüa. 

Telegraph on kokku pannud nimekirja parimatest puhkusesaartest Euroopas, mis peaksid sobima ka kõige nõudlikumale maitsele.

1. Sardiinia – esmajoones meenuvad Sardiiniaga ikka rannad, kuid tegelikult on seal ka hulgaliselt ilusat loodust ja ajalugu. Eriti hästi tunnevad end need, kellele pakuvad pinget Kartaago- ja Rooma-aegsed varemed.

2. Sitsiilia – olenevalt hooajast võib Sitsiilia olla üsna maheda kliimaga. Kui külastada septembris, saab vältida suurt rahvahulka ning siis on Vahemere suurima saare avastamiseks just õige aeg. Suurepäraste roogadega restoranid ning ohtrad ostlemisvõimalused on vaid mõni märksõna, mis selle saare kohta käib.

3. Mallorca – Baleaari saarte kõige suurem saar, kus loomulikult on imeilusad rannad. Lisaks on seal ka kõrged mäed, mille nõlvadel on kohalikud näinud ohtralt vaeva, et arendada põllumajandust. Omapärane lahendus on võetud ka UNESCO maailmapärandi nimekirja. Lisaks on seal palju viinamarjaistandusi, seega leiavad siit oma lemmiku ka veinisõbrad.

4. Kreeta – Kreeta on justkui iseseisev riik. Lisaks kestab seal suvehooaeg pikemalt kui kusagil mujal Euroopas, seega aega rannas päevitamiseks jagub. Enamik randasid on pikad ja liivased. Seega on see mõnulemiseks just paras paik. Kultuurihuvilistele on seal ka ohtralt paleede ja linnade varemeid ning armsaid väikesed kabeleid, mis pärinevad sajanditetagusest ajast.

5. Ibiza – see saar on sobilik neile, kes soovivad varaste hommikutundideni rannabaarides pidutseda. Kaunid rannad, luksuslikud hotellid ja rajud peod on Ibiza kindlaks tunnusmärgiks.

6. Lanzarote – Kanaari saared on kujunenud eestlaste üheks meelissihtpaigaks, kuid Lanzarote on endiselt veel suhteliselt avastamata. Ometi on ka nemad hakanud rohkem rõhku panema just turismindusele, mistõttu läheb selle saare külastamine järjest kergemaks. Lanzarote puhul on märksõnaks kindlasti looduslähedane puhkus. Päevad saab seal veeta surfates, jalgrattaga sõites, matkates või kohalikku veini mekkides.

7. Korfu – kõikidest Kreeka saartest on Korfu üks rohelisemaid, sest seda katavad tuhanded oliivipuud. Ühtlasi on see paik oma olemuselt ehk veidi rahulikum, kui selle turistirohked naabersaared.

8. Tenerife – kui Kanaari saari mainida, ei saa tegelikult üle ega ümber Tenerifest. Loomulikult käiakse seal randade pärast, kuid seal on ka väga ilusad mäed ning mägikülad, kus käies ununevad argimured täielikult.

9. Menorca – saareke, mis on veel täiesti rikkumata, liivaste randade ja türkiissinise veega. See on ka hea paik sukeldumiseks ja snorgeldamiseks.

10. Malta – Maltal on rohkem kui 300 päikeselist päeva aastas, mistõttu on see iga puhkaja unistus. Ühtlasi, kui ei suuda seltskonnaga kokku leppida, kas tahta kultuuri- või rannarohket puhkust, tasub piletid osta just Maltale, sest siit leiab nii sinise merevee kui ka 7000 aasta pikkuse ajaloo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles