Trumpi vastuoluline nõunik Steve Bannon hakkab osalema julgeolekunõukogu istungitel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Bannon
Steve Bannon Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi otsuse kohaselt hakkab Valge Maja peastrateeg Steve Bannon alalise liikmena osalema USA Riikiliku Julgeolekunõukogu (National Security Council – NSC) istungitel.

Trump allkirjastas vastava dokumendi, millega ta uuendas julgeolekunõukogu koosseisu, möödunud nädalavahetusel, edastab Yle.  

Donald Trump
Donald Trump Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

63-aastane Bannon on vastuoluline isik, keda tuntakse USA äärmusparempoolse uudistelehekülje Breitbart endise juhina, kuid nüüd vastutab Trumpi administratsiooni rahvusliku visiooni elluviimise eest.

Trumpi selgituse kohaselt valis ta Bannoni, kuna nõunik on hästi kursis globaalpoliitikaga ja uute poliitiliste vooludega.

Uue korralduse kohaselt ei osale enam alaliselt julgeolekunõukogu kohtumistel ühendatud väejuhatuse juht ja riikliku luure juht (Director of National Intelligence – DNI), kuid vajadusel nad osalevad.

Steve Bannonit peetakse Trumpi administratsiooni üheks mõjuvõimsamaks poliitiliseks jõuks.

Bannon teatas möödunud nädalal, et meedia ei suuda seni Trumpi võiduga leppida ja «kaagutab» selle ümber. Tegelikult peaksid ajakirjanikud Trumpi kritiseerimise lõpetama ja kuulama, mida uuel presidendil öelda on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles