Video: kuidas pannakse kokku Boeingu lennukeid

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing
Boeing Foto: STEPHEN BRASHEAR/AFP/Scanpix

Boeingu tehas Seattle'is on nii suur, et sinna mahuks terve Disneyland või 911 korvpalliväljakut.

Kilomeetri pikkune ja 500 meetri laiune hoone on mõõtmetelt maailma suurim. Tehases leiab tööd 28 000 inimest, kellele on ringi liikumiseks antud jalgrattad. Iga päev valmistavad tehase kuus kohvikut kokku 20 000 einet, vahendab news.com.au.

Tehase osakonnad tegelevad erinevate lennukite kokkupanemisega. Töö on seal pidev ega peatu ka öösiti. Lennukite ehitamiseks kogutakse osad kokku kogu maailmast, muu hulgas Austraaliast, Itaaliast, Koreast ja Jaapanist.

Iga paari päeva tagant valmib taas üks uus ja uhke lennuk, mida enne lennufirmale üle andmist testivad ka Boeingu enda piloodid. Kogu protsessi ajal ei tohi töötajad infot tehasest välja viia. Sellepärast puudub seal ka internet ning ka telefonikasutus on tugevalt reguleeritud.

Samas tehakse sinna ka ekskursioone ning aastas käib lennukite kokkupanemist uudistamas 300 000 turisti. Siiski peavad kõik huvilised telefonist enne tehasesse sisenemist loobuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles