Osama bin Ladeni kirjast paljastus, et džihadistidel on masturbeerimine lubatud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden
Osama bin Laden Foto: -/AFP/Scanpix

Terroriorganisatsiooni Al-Qaeda kuangise juhi Osama bin Ladeni kirjast paljastus, et maailma kõige ohtlikumad terroristid võivad tegeleda eneserahuldamisega ja neil on selle kohta isegi reeglid.

Masturbeerimisreeglid kuulusid 50 kirjutise hulka, mille ameeriklased konfiskeerisid 2011. aastal Pakistanis Abbottabadis pärast bin Ladeni tapmist, edastab news.com.au.

11. septembri 2001 USA pinnal toime pandud terrorirünnakute eest vastutuse võtnud terrorijuhi ja ta jüngrite kohta oli varasemast teada, et nad ei tohtinud end rahuldada.

Samas räägivad bin Ladeni ülestähendused midagi muud, sest selles on kirjas, et džihadistid tohivad oma seksuaalseid vajadusi  ise rahuldada, kuid vajadus selleks peab väga suur olema.

«Masturbeerida tohib, kuid vaid siis kui ollakse sunnitud tsölibaadis või läheduses ei ole naisi, kellega seksida. Enne tuleb Allahi käest vabandust paluda, Allah annab andeks,» kirjutas Al-Qaeda juht oma alluvatele mõeldud näpunäidetes.

Kirjas on veel, et selle akti kiidavad heaks ka esivanemad ja džihadistid ei pea oma vajaduste pärast häbi tundma.

Samas bin Laden hoiatab, et masturbeerimisel võib olla negatiivseid tagajärgi, kuid igaüks tegutsegu oma südametunnistuse alusel ja Allahi juhtimisel.

«Kas seda võiks soovitada kaasvõitlejatele? Enne tuleks šariaadi asjatundjatega nõu pidada ja leida üles, mis on selles positiivset ja mis negatiivset. Kas masturbeerimine võib aidata probleeme lahendada? Või peaks sellest loobuma ja jääma hoopis seksuaalse paastumise juurde?» on veel kunagise terrorijuhi kirjas.

Bin Ladeni ekspertide sõnul ei ole see kiri üllatus, kuna 2015. aastal leidsid USA võimud bin Ladenilt konfiskeeritud asjade seast pornofilme ja –videoid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles