Video: Pakistani rannikut tabas maavärin magnituudiga 6,3

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seismoloogia.
Seismoloogia. Foto: SAM YEH/AFP/Scanpix

Pakistani lõunaosa rannikut tabas täna varahommikul kohaliku aja järgi tugev maavärin, mille magnituud oli 6,3.

Pakistani seismoloogide ja USA geoloogiateenistuse (USGS) teatel oli maavärina epitsenter Pasni lähistel meres, linnast umbes 23 kilometri kaugusel edelas  ja hüpotsenter kümne kilomeetri sügavusel.

Rahvusvaheliste uudisteagentuuride teatel ei ole teada, kas on hukkunuid ja vigastatuid ning kas hooned said kannatada. Tsunamihoiatust ei antud. 

Epitsentrist 90 kilomeetri raadiusse jäid veel kaks linna, Turbat ja Gwadar ning nende juhtide teatel linnades purustusi ega kannatanuid ei ole.

Pasni võimud edastasid, et sealseid hooneid uuritakse ning igaks juhuks on päästemeeskonnad saadetud maavärinapiirkonna asulatesse ja küladesse.

AFP teatel tulid Pasni elanikud maavärina tekkides igaks juhuks majadest välja, kuna kartsid, et hooned võivad variseda.

Pakistan on seismiliselt aktiivses piirkonnas, sest seal asuvad India ja Euraasia mandrilaamad, mis põrkuvad.

Pakistani Kašmiri piirkonda tabas 8. oktoobril 2005. aastal maavärin magnituudiga 7,6 ning siis hukkus üle 73 000 inimese ja 3,5 miljonit inimest jäi peavarjuta.

26. oktoobril 2015 tabas Afganistani Hindu Kushi piirkonda maavärin magnituudiga 7,5, kuid see mõjutas ka Pakistani, kus hukkus üle 300 inimese. Seda maavärinat oli tunda ka Usbekistanis, Turkmenistanis, Tadžikistanis ja Kõrgõzstanis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles