Tourestil saab maailmaränduritest eestlastega mõtteid vahetada

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arutelul osaleb ka Epp Petrone.
Arutelul osaleb ka Epp Petrone. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Tänavusel Touresti messil toimub esmakordselt reisibüroo Estraveli korraldatav miniarvamusfestival ehk reisiteemalised arutelud, kus reedest pühapäevani jagavad reisimisega seotud nippe Eesti elukogenud maailmarändurid.

Aruteludel osalevad teiste hulgas näiteks Epp Petrone, Krister Kivi, Eerik-Niiles Kross, Silja Luide, Evelyn Liivamägi, Indrek Treufeldt ja Argo Kasela. Jutuks tulevad kõikvõimalikud teemad, alustades Eesti mõisatest ning lõpetades lennupunktide kogumise nippide, kruiiside, kõikvõimalike tehnoloogiliste vidinate ja moodsa uudissõnaga bleisure.

«Reisi targalt» seminarid on korraldatud miniarvamusfestivalina, mille käigus saab reisimisega seotud teemadel arutleda vabas õhkkonnas ja küsida küsimusi põnevatelt persoonidelt, kes on ühtlasi ka suure kogemusega reisijad.

«Väga palju infot reisimise kohta leiab ju ka internetist, aga kasulikum on küsida inimeste käest, kes on käinud kohapeal ja teinud päriselt läbi põneva reisisituatsiooni. Olgu see siis reisimine lastega mõnda eksootilisse sihtkohta või drooni videosalvestus puhkusereisist,» kommenteeris Estraveli erakliendisuhete ja lojaalsusprogrammide juht Katrin Aaslaid.

Reisimisega seoses on palju nippe ja soovitusi, mida on kasulik kõrva taha panna, et reisidest maksimumi võtta. Näiteks räägib oma kogemustest reisigiidi ja stjuuardina Argo Kasela, kelle nõuandeid täiendab kogenud maailmarändur ja reisiajakirjanik Krister Kivi.

Mõisaomanik ja mõisatesse uskuja Eerik-Niiles Kross vestleb Indrek Treufeldtiga Eesti mõisate olevikust ja tulevikust. Kirjanik ja kirjastaja Epp Petrone annab lastega reisimise soovitusi ja räägib oma kogemustest Euroopa kruiisil.

Muu hulgas tuleb juttu ka sellest, miks on hea üha populaarsust koguv bleisure ehk töö- ja puhkusereiside ühendamine ning jagatakse tehnoloogilisi nõuandeid, mis reisimise mugavamaks ja meeldejäävamaks muudavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles