Ameeriklased ründavad Bannonit postkaartidega «Hea president Bannon»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Bannon
Stephen Bannon Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi nõunik Stephen Bannon on Valge Maja üks mõjukamaid isikuid, kuid samas ta ei meeldi ameeriklastele.

Rahvusvahelise meedia teatel sai 63-aastane Bannon möödunud nädalal võimu juurde, kui Trump nimetas ta presidendi juures oleva julgeolekunõukogu alaliseks liikmeks, samas varem ei ole presidendi nõunikke kunagi julgeolekunõukokku kuulunud.

Stephen Bannon
Stephen Bannon Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Bannoni võimuala laienemine on teinud ameeriklased murelikuks ning sotsiaalmeedias käivitati temavastane kampaania, milles ameeriklased saadavad Bannonile postkaarte ja kirju, kus teda on tituleeritud presidendiks.

Stephen Bannon
Stephen Bannon Foto: Andrew Harrer/SIPA/Andrew Harrer/SIPA/Scanpix

«Hea president Bannon, kas vastab tõele, et meie niinimetatud president ei oska lugeda? Kahju. Õnneks valis ta sinu ja sina tead, mida teha,» on ühel Bannonile suunatud postkaardil.

Stephen Bannonile saadetud postkaart / Twitter
Stephen Bannonile saadetud postkaart / Twitter Foto: twitter

Postkaardikampaania ei ole suunatud ainult Bannonile, vaid ka Trumpile, keda ameeriklased läbi Bannoni ründavad.

«Tervitused sügavast põrgust! Hea Stephen, mulle meeldib see, millega sa seal maapeal tegeled, jätka samas vaimus, näeme peatselt!» on veel ühel saadetisel kirjas.

Stephen Bannonile Valgesse Majja saadetud kiri / Twitter.com
Stephen Bannonile Valgesse Majja saadetud kiri / Twitter.com Foto: twitter.com

Veel üks ameeriklane tõdes Twitteris, et tegelik president on Bannon mitte Trump, Trump on marjonett, keda lükatakse-tõmmatakse.

Stephen Bannon oli Trumpi valimiskampaania peastrateeg, enne seda oli ta paremäärmusliku lehekülje Breitbart asutaja ja peatoimetaja.

Stephen Bannonile saadetud kirjad / Twitter.com
Stephen Bannonile saadetud kirjad / Twitter.com Foto: twitter.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles