Selgusid Eesti parim turismiobjekt ja turismiedendaja

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta turismiobjektiks sai Eesti Rahva Muuseum.
Aasta turismiobjektiks sai Eesti Rahva Muuseum. Foto: ETFL

Täna alanud Eesti pikima ajalooga reisimessil Tourest tunnistati 2016. aasta turismiedendajaks Haapsalu linnapea ja väsimatu kohaliku turismielu edendaja Urmas Sukles ning aasta turismiobjektiks sügisel uue peahoone avanud Eesti Rahva Muuseum.

Eesti Turismifirmade Liit valis välja tänavused parima turismiedendaja ja turismiobjekti nominendid, kelle seas on näiteks nii vastvalminud Eesti Rahva Muuseum, pikki aastaid väga heal tasemel turismiteenuseid pakkuv Haapsalu linn kui ka Eestile EST-sõnaosal põhineva tasuta brändikampaania välja pakkunud Peter Kentie.

Turismiobjekt 2016 kategoorias kandideerib kokku viis nominenti: Eesti Rahva Muuseum, Haapsalu linn, Kadrioru Kunstimuuseum, Hotell Lydia ja Olustvere mõis. ETFLi peasekretäri Mariann Luguse sõnul on tänavune valik väga esinduslik, sest tunnustamist väärt turismiobjekte oli möödunud aastal mitu.

«Nominentide valimisel peame oluliseks nii objekti üldist tuntust, klientide laitmatut teenindust, uudset lähenemist ja head turundustööd kui ka professionaalsust Eesti turismifirmadega suhtlemisel,» ütles Lugus. «Eesti turisminduse tase muutub aasta-aastalt aina kõrgemaks ning seetõttu on päris raske kõikide heade nominentide seast seda üht ja parimat välja valida.»

Aasta turismiedendajaks sai Haapsalu linnapea Urmas Sukles.
Aasta turismiedendajaks sai Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: ETFL

Turismiedendaja 2016 auhinnale kandideerivad merekaru ja kahemastilise purjelaeva Kajsamoor kapten Herkki Haldre, Eestile EST-sõnaosa brändikampaania teinud hollandlane Peter Kentie ja tulihingeline turismiedendaja Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

«See aasta on toonud põnevad parima turismiedendaja kandidaadid nii Eestist kui ka välismaalt. Aasta turismiedendaja peab tegelema otseselt turismialase ettevõtluse küsimustega, olema edukas uute projektide käivitamisel ning realiseerimisel ja mõjutama oma isikliku tegevusega Eestis või välisriikides oluliselt turismi positiivset arengut Eestis,» kirjeldas Lugus.

Eesti Turismifirmade Liit kuulutab aasta parimat turismiobjekti välja alates aastast 1990 ning parimat turismiedendaja 1992. aastast. Aasta parim turismiobjekt ja -edendaja kuulutab ETFLi president välja iga-aastase turismimessi Tourest avamisel, mis toimub tänavu 10. veebruaril. Aasta parimale objektile ja edendajale annab ETFL vastava tunnistuse ning mälestusplaadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles