Naiskoomik kutsus ameeriklasi üles «hullu kuningat» Trumpi «troonilt» kukutama

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Silverman
Sarah Silverman Foto: KEVIN WINTER/AFP/Scanpix

USA tuntud naiskoomik Sarah Silverman kutsus ameeriklasi üles «kukutama troonilt hull kuningas», vabariiklasest president Donald Trump.

Demokraadist presidendikandidaadi Hillary Clintoni toetajana tuntud Silverman teatas Twitteris, et ameeriklased peaksid korraldama «kuninga kukutamiseks relvastatud riigipöörde», edastab The Independent.

Donald Trump
Donald Trump Foto: © Mike Segar / Reuters/REUTERS/Scanpix

«Ameeriklased ärgake ja liituge vastupanuliikumisega. Relvastatud riigipööre aitab vabaneda nii hullust kuningast kui tema käsilastest,» kirjutas ameeriklanna Twitteris.

Ajaloos on olnud mitu kuningat, keda on tituleeritud «hulluks». Näiteks Briti monarh George III, kes valitses 1801 – 1820 ja kes oli tuntud oma ekstsentrilise käitumise poolest, kuid sama kehtib ka menuseriaali «Troonide mäng» kuninga Aerys II Targaryeni kohta.

George III
George III Foto: Royalty/Scanpix

Väidetavalt sai George III arseenimürgituse, mille tõttu tekkisid tal hallutsinatsioonid ja paranoia ning elu lõpul ei saanud ta enam millestki aru.

Silvermani sõnum sai palju vastukaja, oli ka Trumpi pooldajatest ründajaid, kes nimetasid koomikut «juudi mõrraks», olles viide tema päritolule.

USAs on veel mitmeid kodanikekampaaniaid, milles ameeriklased avaldavad meelt ja väljendavad meeleolusid, kuna nad ei ole presidendiks valitud kinnisvaramagnaadi Donald Trumpi senise tegevuse ega otsustega rahul.

Trumpi käitumist ja suhtumist on uurinud mitmed USA tunnustatud arstid, kelle arvates on tegemist ekstsentrilise, suure egoga inimesega, kes tahab kõike kontrollida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles