Staarid, kes on Oscarit väärt, kuid ei ole seda veel saanud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscari kujud
Oscari kujud Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Sel aastal jagatakse Ameerika Filmiakadeemia filmiauhindu Oscareid 26. veebruaril, kõige enam nominatsioone sai muusikafilm «La La Land», mis kandideerib 14 kategoorias.

Businessinsider.com teatel on palju staare, kes on oma rollitäitmiste eest Oscarit väärt, kuid millegipärast ei ole seda veel saanud. Osa neist staaridest on jõudnud siiski vähemalt kahe Oscari nominatsioonini.

Glenn Close – aastatel 1983 – 2012 sai Close kuus Oscari nominatsiooni. Viimati sai ta nominatsiooni 2012. aastal peaosatäitmise eest filmis «Albert Knobbs».

Glenn Close
Glenn Close Foto: ROBYN BECK/AFP/Scanpix

Sigourney Weaver – ta sai 1979. aasta ulmelinateose «Alieni» petegelase Ellen Ripley rolli eest Oscari nominatsiooni, kuid ei võitnud. Veel sai ta naispeaosatäitja nominatsiooni  ahviuurija rolli eest 1988. aasta filmis « Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey». Weaveri sõnul ei ole tulnukate ega teadusteemalised filmid Oscarite määrajate seas populaarsed.

Sigourney Weaver
Sigourney Weaver Foto: Ian West/PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Annette Bening – ta on saanud kolm Oscari nominatsiooni, kuid on alati auhinnast ilma jäänud. Viimati sai ta nominatsooni 2011. aastal rolli eest filmis «The Kids Are Alright», kuid siis läks Oscar Natalie Portmanile baleriini kehastmise eest linateoses «Black Swan». Sel aastal ei saanud ta nominatsiooni filmis eest «20th Century Women».

Annette Bening
Annette Bening Foto: Paul Drinkwater/AP/Scanpix

Tom Cruise – teda kas armastatakse või vihatakse, kuid tal on Oscari väärilisi rolle. Ta sai 2000. aastal meeskõrvalosatäitja nominatsiooni rolli eest filmis «Magnolia», kuid Oscar läks Michael Caine’ile osatäitmise eest filmis «The Cider House Rules».

Tom Cruise
Tom Cruise Foto: Evan Agostini/AP/Scanpix

Joaquin Phoenix – 2006 jäi ta Oscarist ilma, kuigi ta etteastet muusikalises filmis «Walk the Line», kus ta kehastas muusik Johnny Cashi, peeti auhinna vääriliseks. Oscari sai siis nüüdseks lahkunud Phillip Seymour Hoffman Truman Capote’i rolli eest filmis «Capote». Phoenix ja Hoffman töötasid koos 2012. aasta filmis «The Master», kuid Phoenix jäi jälle Oscarist ilma. Siis sai selle Daniel Day-Lewis USA presidendi Abraham Lincolni kehastamise eest.

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix Foto: Byron Purvis/AdMedia/SIPA/Byron Purvis/AdMedia/SIPA/Scanpix

Viola Davis - ta on saanud alates 2009. aastast kolm Oscari nominatsiooni, esmalt rolli eest filmis «Doubt», siis «The Help» ja kolmandaks sel aastal linateose «Fences» eest.

Viola Davis
Viola Davis Foto: KEVIN WINTER/AFP/Scanpix

Will Smith – see staar on saanud kaks Oscari nominatsiooni, kuid mitte Oscarit. 2002. aastal kandideeris ta meespeaosa Oscarile rolliga filmis «Ali», kuid see läks Denzel Washingtonile osatäitmise eest linateoses «Training Day». Kui Smith oleks siis Oscari saanud, oleks ta teine tumedanahaline näitleja, kes kunagi Oscari saanud on. Teiseks osutus siiski Washington. Esimese tumedanahalise meespeaosa täitjana sai 1964. aastal Oscari Sidney Portier.

Smithi sai teise Oscari nominatsiooni 2007 rolli eest filmis  «The Pursuit of Happyness».

Will Smith
Will Smith Foto: Z5327 Soeren Stache/Scanpix

Gary Oldman- inglasest karismaatiline näitleja, kes kahjuks vist Oscari jagajatele ei meeldi. Ta sai meeskõrvalosatäitja Oscari nominatsiooni 2012. aastal rolli eest filmis « Tinker, Tailor, Soldier, Spy».

Gary Oldman
Gary Oldman Foto: Michael Buckner/AFP/Scanpix

Amy Adams – näitlejanna on saanud kuus Oscari nominatsiooni, kuid see filmiauhind on talle jäänud seni kättesaamatuks. Kriitikute arvates oleks ta Oscarit väärt osatäitmise eest 2016. aasta tulnukalinateoses «Arrival».  

Amy Adams
Amy Adams Foto: Dominic Lipinski/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ralph Fiennes - «Harry Potteri» Voldemort talle igatahes Oscarit ei andnud. Näitleja on saanud kaks Oscari nominatsiooni. 1994. aastal kandideeris ta meeskõrvaosatäitja Oscarile rolli eest filmis «Schindler’s List», kuid Oscari sai Tommy Lee Jones rolli eest linateoses «The Fugitive».

Ralph Fiennes
Ralph Fiennes Foto: Matt Crossick/PA Wire/PA Images/Scanpix

Ed Harris – ta on saanud aastate jooksul neli Oscari nominatsiooni, kuid ühtegi Oscarit ei ole ta koju viinud. Viimati oli ta nomineeritud 13 aastat tagasi meeskõrvalosatäitja kategoorias rolli eest filmis «The Hours».

Ed Harris / wikipedia.org
Ed Harris / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Bradley Cooper – ta on alates 2013. aastast saanud neli Oscari nominatsiooni. Ta lootis saada 2015. aastal Oscari rolli eest  filmis «American Sniper», kuid siis läks auhind Eddie Redmayne’ile osatäitmise eest linateoses « The Theory of Everything».

Cooperi kolm nominatsiooni olid rollide eest, neljas oli parima filmi eest, sest ta oli «American Sniperi» produtsent. Siis sai selle Oscari film «Birdman».

Bradley Cooper
Bradley Cooper Foto: Freeman/Digital Focus Intl/EMPICS Entertainment/Scanpix

Mark Wahlberg -  ta on saanid kaks Oscari  nominatsiooni, millest esimene oli 2007. aastal meeskõrvalosa eest filmis «The Departed». 2011. aastal sai parima filmi nominatsiooni «The Fighter», mille produtsent ta oli.

Mark Wahlberg
Mark Wahlberg Foto: Anthony Behar/Anthony Behar/Sipa USA/Scanpix

Naomi Watts – ta on Oscaritele olnud üsna lähedal, kuid on ikka neist ilma jäänud. 2004. aastal oli ta nomineeritud rolli eest filmis «21 Grams» ja 2015. aastal osatäitmise eest linateoses «The Impossible».

Naomi Watts
Naomi Watts Foto: Eric Gaillard/Reuters/Scanpix

Liam Neeson – kohe meenub temaga film «Schindler’s List», kuid ta ei saanud holokaustifilmi peaosatäitmise eest Oscarit. See läks Tom Hanksile Forrest Gumpi eest.

Liam Neeson
Liam Neeson Foto: Kerry Brown/AP/Scanpix

Jessica Chastain – näitlejanna kandideeris 2013. aastal naispeaosatäitja Oscarile rolli eest linateoses «Zero Dark Thirty», kuid see läks Jennifer Lawrence’ile  rolli eest filmis «Silver Linings Playbook».  Ta sai naiskõrvalosatäitja nominatsiooni 2012. aastal rolli eest filmis «The Help», kuid siis läks Oscar Octavia Spencerile.

Jessica Chastain
Jessica Chastain Foto: Jamie McCarthy/AFP/Scanpix

Edward Norton – kolm Oscari nominatsiooni filmide eest «Primal Fear», «American History X» ja «Birdman», kuid kuldmehikest mitte.

Edward Norton
Edward Norton Foto: JUSTIN TALLIS/AFP/Scanpix

Helena Bonham Carter- kaks Oscari nominatsiooni, millest kõige värskem on 2011. Aastast naiskõrvalosatäitmise eest filmis «The King’s Speech». Esimese nominatsiooni sai ta 1998. aastal rolli eest filmis «The Wings of the Dove».

Helena Bonham Carter
Helena Bonham Carter Foto: Uppa.co.uk/Scanpix

Brad Pitt – tehniliselt võttes on Pittil Oscar olemas, sest ta oli 2014. aastal Oscari saanud filmi «12 Years a Slave» produtsent. Samas ei oles ta kuldmehikest saanud näitlemise eest. Ta on saanud Oscari nominatsiooni rollide eest filmides «12 Monkeys», «The Curious Case of Benjamin Button» ja «Moneyball».

Brad Pitt
Brad Pitt Foto: Abraham Caro Marin/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles