Video: tumedanahalist näitlejat Jamie Foxxi sõimati Horvaatias neegriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Foxx
Jamie Foxx Foto: instagram.com

Tumedanahaline ameeriklasest näitleja Jamie Foxx sattus esmaspäeval Horvaatias rassistliku rünnaku alla, milles teda sõimati neegriks.

Foxxil on Horvaatias käsil uus film «Robin Hood: Origins», milles ta mängib Väikest Johni ja ta külastas Dubrovnikus asuvast restorani, kus ta kohalikele ei meeldinud, edastab Daily Mail.

Jamie Foxx
Jamie Foxx Foto: instagram.com

Foxx avalikustas oma rünnaku Instagramis, kus ta selgitas, et kaks meest, kes politsei teatel on vanuses 44 ja 50, hakkasid teda mõnitama ja neegriks sõimama.

Horvaatia meedia teatel kasutasid kaks horvaati Foxxi kohta horvaadi keelset sõna «crncuga», mis tähendab «neeger» ja seda väga halvustavas tähenduses.

Horvaatia politsei asus uurima, miks kaks kohalikku tuntud staari verbaalselt ründasid.

Sündmuse tunnistajateks olnud tegid juhtunust videoid, mis jõudsid sotsiaalmeediasse ja neil on näha, kuidas Foxx sündmuskohalt pärast intsidenti lahkus.

Horvaatias, nagu veel mitmes Euroopa riigis, on paremäärmuslust ja rassismi varasemaga võrreldes rohkem.

Uues Robin Hoodi filmis mängib peaosa Taron Egerton. Režissöör Otto Bathursti ja produtsent Leonardo DiCaprio filmis teevad kaasa veel Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Tim Minchin ja Eve Hewson.

Jamie Foxx
Jamie Foxx Foto: instagram.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles