Keskraamatukogu pakub koolivaheajal põnevaid tegemisi

, bibliograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogu lasteosakond.
Pärnu keskraamatukogu lasteosakond. Foto: Henn Soodla

Saabuv päikeseline kevadvaheaeg kutsub lapsed lahkesti õue ja pärast seda kohe raamatukokku, kus mitu ja mitu vaatamist, kuulamist, kaasategemist ootavat ettevõtmist.

Päris koolivaheaja hakul saavad jutuhuvilised kohad sisse võtta mõnusates kott-toolides või panna padja põse alla lasteosakonna jututoa vaibal, kus 19. märtsi keskpäeval algamas rahvusvahelise muinasjutuvestjate päeva jututund. Maailma maade müüte-muinasjutte veest jutustavad ja laulavad muinasjututaat Jaak ja Pilli-Timo.

17. märtsil avatakse rändnäitus "Teeme ise 1000 nukku ", mis toob vaatajate ette tuhandest nukust koosneva nukupere. Näha saab käpiknukkude, näpunukkude, marionettnukkude ja lauateatri nukkude esindajaid, mis valmistatud kõige erinevamatest materjalidest.

23. ja 24. märtsi keskpäeval oodatakse 1.-5. klassi lapsi töötuppa, kus Maarja-Magdaleena gildi Nukukoja perenaised nukutegemise kunsti õpetavad. Huvilised poisid ja tüdrukud peaksid end eelnevalt keskraamatukogu lasteosakonnas registreerima.

Kõik nukkude valmistamiseks vajalikud materjalid ja vahendid ootavad lapsi töötoas ja osalustasu ei küsita. Iga nukumeister võib valmistada kokku kaks nukku: ühe kojuviimiseks ja teise rändnäituse "Teeme ise 1000 nukku" nukupere ridade täienduseks.

Kõik raamatukogu sõbrad ja külalised on kutsutud vaatama maskinäitust laste lemmikraamatutegelaste maskikonkursi parimatest maskidest, sest peagi viiakse need tagasi kodudesse. Sealt edasi panevad maskimeisterdajad maskid ette ja sõidavad kultuuripealinnas Tallinnas aset leidvale suurele maskirongkäigule.

Koolivaheaja programmi lõpetuseks tuleks vihjata, et veel mõnda aega köidab lohesõprade pilku raamatunäitus "La-la-lahe lohe".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles