Galerii: Rios avati suurejooneline karneval

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel avati Rio de Janeiros suurejooneline karneval, kus külastajad uhkustavad oma uhkete kostüümide ja peakatetega ning puudu ei tule ka tantsusammudest.

Iga-aastane karneval kestab viis päeva ning need pidustused toovad Riosse iga kord üle miljardi dollari. Sel aastal sai aga festival omapärase avalöögi, kui konservatiivne linnapea karnevali avamisega viivitas, vahendab Daily Mail.

Esialgu lükkus karnevali avamine veidi edasi, kuna linnapea ei olnud veel kohale ilmunud ning pidustusi ametlikult avanud. Seejärel teatas aga linnapea, et ei saa sootuks üritusel osaleda, sest tema abikaasa on haige. Karnevali avamiskäsk saadeti välja seega e-kirja teel.

Avamistseremoonia käigus ulatab tavaliselt linnapea linnavõtme üle Rei Momole, karnevalipidustuste kuningale. Varasemalt on seda hetke suurelt tähistatud ning Rei Momo on pärast võtme saamist ka intervjuusid andnud, nüüd aga toimus kõik äärmiselt kiiresti ning võtme üleandjaks ei olnud ka linnapea, vaid kohaliku turisminõukogu esindaja.

Lisaks ei ole kindel, kas linnapea ka ise viiepäevasest karnevalist osa võtab, sest juba on kinnitatud selleks perioodiks ka välisreis.

Rahva arvates peaks linnapea eraldama usu ja poliitika. Kuna ta seda aga teha ei suuda, siis ei hakata teda ka taga igatsema ning karneval toimub vastupanust sõltumata.

Rio karnevali tähistatakse igal aastal enne paastuaja algust ning seda peetakse maailma suurimaks karnevaliks. Iga päev tantsib tänavatel kaks miljonit inimest. Kõige esimene sarnane festival toimus Rios juba 1723. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles