Eestlased Filipiinidel! Maailma parim rand: kui 10 meetri kaugusel paneb rannaliival 50 venelast tina, siis on paradiisist asi kaugel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TripiHipi rändur Marlee Ati-Atihan festivalil
TripiHipi rändur Marlee Ati-Atihan festivalil Foto: Mart Roosaar

"Filipiinid – 100 miljoni elanikuga põhiliselt kristlik riik, mis laiub enam kui 7600 saarel. Turismi mõttes võrreldav Taiga kolmkümmend aastat tagasi. Meie juubeliriik ehk kümnes Aasia riik, kus minimaalselt kuu aega veedame. Riik, mis asub küll Aasias ja kus on Aasia hinnad, kuid vaib on rohkem lõunaameerikalik," kirjutavad eestlastest seljakotirändurid TripiHipid Pok ja Marlee oma blogis.

Lennujaamas tuli välja, et Filipiinid on piiriületamisel regioonis üks karmimaid riike, kontorllides, kas inimestel on olemas tagasisõidupilet. "Lennufirmasid huvitab tagasisõidupilet eeskätt seepärast, et läbi mingi arusaamatu bürokraatiamasina ussiemmi on mingil määral nemad vastutavad, et sa riigist lahkuksid. Seega on neile eeskätt oluline, et paistaksid välja piisavalt jõukas ja lahkumist endale lubada saaksid."

Pok Ati-Atihan festivalil
Pok Ati-Atihan festivalil Foto: TripiHipid/ Marlee

Narkopoliitika

"Ette oli teada ka muud karmused – täpsemalt narkopoliitika osas, mistõttu eelnevate seenetrippide pärast Laoses kodus olevad mamad muretsema panime. Riigis, kus diktatuuri poole liikuv president ja narkoparunitest politseiülemad palgamõrtsukate abil keskeltläbi päevas nelikümmend inimest maha notivad ohtrate süütute kaasosalistega, ei tule erilist isu mõttetult riskida. Kuidagi on neil ju vaja enda koostööpartnerid vaigistada, et probleeme vältida ja endal turvalisem kaubitseda oleks. Automaatidega tule avamine mõnes Manila linnaosas on sage nähtus. Iga suuremat tänavanurka Filipiinidel katavad suured “Ei narkootikumidele!” sildid. Liitrine San Miguel ja Red Horse maksavad 50-80 pesot, nii et pole hullu. Võib kolmandat silma kuu aega suletuna hoida küll," kirjutavad TripiHipid, et üks euro võrdub 50 pesoga.

Tripihipid Ati-Atihan festivalil
Tripihipid Ati-Atihan festivalil Foto: TripiHipid

“Parim” rand maailmas

"Suundusime 2016. aasta TripAdvisori number 1 randa maailmas – White Sand Beachile Boracay saarel, kus meil ilmaga eriti ei vedanud, aga veidike Päikest siiski nägime. Maailma parima ranna staatus on muidugi suuresti populaarsusvõistluse tulemus, sest peamiselt hiina ja venepaketituristidest ehk kõige ebameeldivamast risust kubisev White Sand Beach on megaturistlik ja väga rahvastatud," kirjutab Pok, et säravvalge liiva ja kristallselge veega on Boracayd tõepoolest õnnistatud, aga kui 10 meetri kaugusel paneb rannaliival 50 venelast tina, siis on paradiisist asi kaugel.

Milline on "kõikide festivalide ema" Ati-Atihan, loe lähemalt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles