Sydneys viis hai koera vaid viie meetri kaugusel rannast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tömpnina-hallhai
Tömpnina-hallhai Foto: Wikipedia.org

Möödunud pühapäeval leidis Austraalias Sydneys aset juhtum, milles hai viis kaldavees olnud koera rannast vaid viie meetri kauguselt.

Pealtnägijate teatel toimus kõik väga kiiresti, kalda juures oli järsku näha umbes 3,5-meetrist haid, kes võttis kaasa veest keppi otsinud lemmiklooma, edastab news.com.au.

Koeraomanik Nigel ja ta naine jalutasid Sydney Kurnelli rannal koos oma terjeriga ja loopisid talle keppi, kuid nad ei oodanud, et hai nende koera madalas vees ründab.

«Kõik toimus silmapilgu jooksul, hai lihtsalt haaras meie Molly kaasa ja ujus minema. Me ei saanud tema päästmiseks midagi teha,» teatas Nigel.

Vetelpäästjate ja haiekspertide arvates oli tegemist tömpnina-hallhaiga, kuna selle liigi esindajad tulevad vahel väga madalasse rannavette.

Koera kaotanud pere soovitas Sydney randade külastajatel olla ettevaatlikud, et nad ise ja nende lemmikud hai lõugade vahele ei langeks.

«Meie koer kaasa viinud hai oli umbes 3,5-meetrine ehk piisavalt suur ja tugev, et vigastada või isegi tappa inimene,» arvas austraallane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles