Ameerika Ühendriike ootab ees turistipõud

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussammas
Vabadussammas Foto: SCANPIX

Eksperdid on asunud hindama uue presidendi Donald Trumpi mõju Ühendriikide turismile ning senised näitajad kuulutavad turistipõuda.

Suure löögi alla satub kindlasti New York, mille turistiarvule ennustatakse esimest korda seitsme aasta jooksul langust, vahendab Conde Nast Traveler.

NYC & Company turismiturundusagentuur avaldas arvud juba oktoobris, kuid kohendas neid hiljem, lähtudes riigis toimunud muudatustest. Uued arvud näitavad, et sel aastal külastab New Yorki 300 000 turisti vähem kui eelmisel aastal.

Ametnike hinnangul tuleneb langus Donald Trumpi poliitikast ja kuulsast muslimikeelust.

2016. aastal külastas New Yorki rekordiliselt suur hulk turiste: 60,3 miljonit, kellest 12,7 miljonit olid välismaalased. Siiski võib arvata, et üldarv jätkab ka sel aastal kasvamist siseturismi hoogustumise arvelt.

Kahjuks siiski ei kompenseeri suuremad siseturismi numbrid seda, mida 300 000 välisturisti jätavad riiki toomata. Paljud ärid on suunatud just välisturistidele ning selles sektoris on oodata 600 miljoni dollari suurust langust. Tavapäraselt kulutavad välisturistid USAs reisides neli korda rohkem kui siseturistid.

Lisaks näitab statistika, et vahetult enne ja pärast Trumpi ametisse astumist langesid välismaalaste lennupiletite otsingud Ühendriikidesse 17 protsenti. Kuigi lennupiletite hinnad on jäänud suuresti samaks, on langus toimunud hotellitubade hindades. Keskmine toa hind on Las Vegases langenud 39 protsenti, San Franciscos 34 protsenti ja New Yorgis 32 protsenti.

Ülemaailmse ärireisi assotsiatsiooni hinnangul on Ühendriigid alates Trumpi ametisse astumisest saanud juba broneerimata jäänud piletitest 185 miljoni dollari suuruse kahju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles