Pärnusse tuleb ilmakuulus jutuvestja

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dovie Thomason.
Dovie Thomason. Foto: www.doviethomason.com

Pärnugi saab osa Tallinn 2011 üritustesarjast, kus külalisteks on maailma jutufestivalide tippesinejad, kui suvepealinna tuleb 25. märtsil jutuvestja Dovie Thomason.

“Korraldame hoopis omamoodi ja väikesele grupile mõeldud jutuseminari "Lugudega maailma luuakse, juttudega juhitakse",” tutvustas ettevõtmist korraldav Viivika Orula Villa Artisest. “Et kogu päev veel põnevam saaks, siis sõidame Tõstamaale, kus mõis oma lugudega peaks vahvalt kaasa mängima.”

Jutuseminaril on huvilisi koolitamas paljude auhindadega pärjatud põlisameeriklasest jutuvestja Dovie Thomason, kes hakkas lugusid vestma keele- ja kirjanduse õpetajana Clevelandis, Eesti tuntuim ja armastatuim jutuvestja Piret Päär rahvakultuuri arendus- ja koolituskeskusest ning Tartu ülikooli Pärnu kolledži sotsiaaltöö lektor ja Tõstamaa mõisakooli ja muuseumi projektijuht Liina Käär.

“Olen Piret Pääri paadunud imetleja ja pean väga lugu tema elufilosoofiast - kogukondliku jutustamise väärtustamisest,” ütles Orula, kelle arvates võib seminar kasulik olla õpetajatele, aga miks mitte ka turundusinimestele ja vanaemadele-vanaisadele, kes ka ju lugusid peavad jutustama.
 
Huvilistel soovitas Orula infot küsida Villa Artisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles