Sületantsijad teenivad menstruaaltsükli viljakas perioodis rohkem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsija
Tantsija Foto: Reuters / Scanpix

USA New Mexico ülikoolis tehtud uurimus näitas, et sületantsijad teenivad menstruaaltsükli viljakas perioodis olles rohkem, kui  nende mitteviljakas perioodis olevad kolleegid.

Uurijad lisasid, et viljakas perioodis sületantsijate sissetulekud on suuremad ka nende kolleegide omadest, kes võtavad rasestumisvastaseid tablette, kirjutab metro.co.uk.

Uurijate arvates võib selle fenomeni põhjuseks olla naiste kehades sellel perioodil tekkivad feromoonid, mille tagajärjel saadab keha välja lõhnasignaale, mis näitavad seksuaalaktiks ja viljastumiseks valmisolekut.

Varasemad uurimused on näidanud, et viljaka perioodi ajal naised riietuvad ja käituvad tavapärasest teistmoodi.

 Uurijad võrdlesid sületantsijate teenistust, siis kui nad olid viljakas perioodis ja siis, kui nad seda polnud.

«Menstruaaltsükli mitteviljakas perioodis sületantsijad, kes ei kasutanud antibeebipille, teenisid sama palju kui need, kes võtsid antibeebipille,» sõnasid uurijad.

Nad lisasid, et kui normaalse menstruaaltsükliga sületantsijad jõudsid viljakasse perioodi, siis kasvasid ka nende sissetulekud.

Uurijate sõnul on see uurimus esimene, mis näitas, kuidas viljakus mõjutab  naiste sissetulekuid.

«Varasemad uuringud on näidanud, et viljakuse tipul olles muutuvad naiste näod, lõhn ja riided atraktiivsemaks,» selgitasid teadlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles