Video: suur kruiisilaev oleks võinud villa terrassi rammida (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Equinox
Kruiisilaev Equinox Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Ameerika Ühendriikides Floridas Port Everegladesis oleks suur kruiisilaev võinud rammida miljonäride villat, seilates selle lähedal.

2,3 miljonit dollarit maksva villa omanikud Yasmine Todhunter ja Bill Todhunter jäädvustasid kummalise olukorra, postitades video sotsiaalmeediasse, edastab Daily Mail.

Majaomanike teatel võttis laev kiiruse maha, kui nende kinnisvarale liiga lähedale jõudis, kuid merevõimud peaks uurima, kuidas see ohtlik olukord tekkida võis. Laev jõudis nende mereäärsest terrassist ainult 30 meetri kaugusele.

Tegemist oli Equinox nime kandva kruiisilaevaga, mille pardal oli 2850 reisijat ja meeskonnaliiget, olles lahkumas kümnepäevasele Kariibi mere kruiisile.

«Kui kruiisilaeva meeskond mootorid seiskas, tekkis vaikus ja ma hüüdsin meeskonnale, et keegi neist peaks juhtumi tõttu vallandatama.Pardal olijad plaksutasid selle peale,» teatas Bill Todhunter.

Tavaliselt oli see laev Port Evergladesi sadamas teatud kai ääres, kuid kuna sinna sattus teiselt aluselt kütust, siis oli ta teise kohas, mille tõttu tuli Atlandi ookeanile jõudmiseks teha keerulisi manöövreid.

Laevafirma Royal Carribean Cruises, millele Equinox kuulub, esindaja teatel ei olnud tegemist ohuolukorraga ja laev ei olnud madalikule sõitmas.

Jõukate majaomanike teatel oli selgelt näha, et laeva juhtimisega oli probleeme, muidu ei oleks see alus nende terrassile nii lähedale sõitnud.

USA rannavalve teatel puuduvad neil andmed, et nimetatud alus oleks tekitanud ohuolukorra, kuid Todhunterite edastatud video põhjalt võidakse käivitada juhtumi uurimine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles