Millistes linnades on kõige hullemad ummikud?

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusummik Mexico Citys
Liiklusummik Mexico Citys Foto: Brett GUNDLOCK/AFP/Scanpix

Kui eestlased tunnevad end häirituna juba pärast kümneminutilist seisakut, siis mujal maailmas tuleb tööle tulemise või koju saamise nimel vaeva näha tunde.

Juba teist aastat järjest on kõige hullemad ummikud. Viimasel kahel aastal on TomTom korjanud kokku liiklusinfo 48 riigi 390 linnast. Kuigi ummikuid tekib järjest, on need maailma eri paigus väga erinevad, vahendab Travel and Leisure.

Kõige suuremate ummikutega linna tiitli pälvis Mexico City, kus ummikud hetkekski ei lõpe. Bangkokis tekivad ummikud vaid õhtuti, kuid on siis oluliselt hullemad kui Mehhikos.

TomTomi esindaja arvates tekib ummikuid järjest enam just kasvava rahvaarvu ning linnastumise tõttu, sest linnade infrastruktuurid ei ole ehitatud nii paljude sõidukite ja inimestega arvestades. «Mehhikol on suur metroovõrgustik, kuid see ei jõua kõikidesse paikadesse, kuhu inimesi parajasti väga palju kolib. Inimestel ei ole palju teisi võimalusi tööle saamiseks,» rääkis TomTomi liikluse vanemekspert Nick Cohn.

Mexico City elanikud peavad iga päev veetma keskmiselt 59 minutit liiklusummikus. Need, kes asuvad õhtustel tundidel Bangkokis liikvele, peavad teekonnale lisama 64 minutit. Pärast Mexico Cityt ilutsesid edetabeli eesotsas veel Aasia linnad. Mehhiko pealinnale järgnesid Jakarta Indoneesias ning Chongqing Hiinas.

Euroopa kõige ummikuterohkem linn on Bukarest ning teise ja kolmanda koha napsasid Venemaa linnad Moskva ja Peterburi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles