Pearl Harbori laev uputatakse Kariibi merre

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BVI Art Reef

Üks viiest Pearl Harbori rünnakust järele jäänud laevast uputatakse Briti Neitsisaarte lähedal sügavasse vette, et laev saaks seal kodu pakkuda mereelukatele.

Ajalooline Teise maailmasõja aegne laev avastati Tortola laevatehasest, kus see ootas tükkideks lammutamist. Laeva ostis ära kuulus ettevõtja Richard Branson ning nüüd on projektiga seotud hulk kunstnikke, filantroope ja teadureid, vahendab Lonely Planet.

YO-44 laev saab osaks korallrahust ning aitab seega taastada piirkonna ohustatud mereelu. Lisaks on see ka omamoodi kunstiekspositsioon, mida sukeldujad saavad avastada. Laeva tekile kinnitas grupp kunstnikke, kes soovib kunsti kaudu tõelisi probleeme lahendada, ka hiiglasliku kombitsatega merekoletise.

Foto: BVI Art Reef

Kui laev on põhja lastud, algab pidev töö koletise ja teiste kunstiinstallatsioonide abil mereelustiku taastamise nimel. Tulevikus on plaanis hakata lähemalt kaitsma ka teisi kohalikke liike nagu vaalhaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles