Vaheajal saab end harida ja meelt lahutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolivaheajal saavad lapsed Pärnus mitmel pool meisterdada ja sporti teha.
Koolivaheajal saavad lapsed Pärnus mitmel pool meisterdada ja sporti teha. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavusel kevadisel koolivaheajal tasub õppimisest puhkamise kõrval kindlasti kodunt välja tulla, sest harivat tegevust ja meelelahutust pakutakse õpilastele küllaga.

Muusikasõbrad ei tohiks maha magada juba selle nädalavahetuse sündmusi: festivali “Muusikamoos 2011” raames esinevad täna kontserdimaja kammersaalis Pärnu noortekoor ja Kunstide maja noorte meeskoor, homme keeravad Endla Küünis detsibellid põhja Pärnumaa noortebändide konkursi “Proovikas 2011” finalistid.

Loomingulistele noortele

Maarja-Magdaleena gildi 2 Vaasi Toas saab alates kolmapäevast meisterdada. Seekord on igal päeval oma põhiteema: kolmapäeval “Rapuntsel” ja “Autod”, neljapäeval “Lotte ja sõbrad”, reedel haldjad, printsessid ja robotid, laupäeval “Mirjam” ja “Shrek”. Meisterdamistuba on tasuline.

Pärnu kunstikool kutsub teisipäeval kell 12 graafika töötuppa. AS Vunder tutvustab vee baasil sügavtrükivärve ja selle trükitehnika pabereid. Kolmapäeval teevad töötube kunstikooli õpetajad.

Reedel-laupäeval tutvustab reþiiteooriat, stsenaariumi kirjutamist, kaamerat, helitehnikat ja montaaþi aluseid Balti filmi- ja meediakool. Töötubadesse on soovitav eelregistreerida, filmikoolitusel on osavõtutasu, muud koolitused tasuta.

Pärnu keskraamatukogu alustab koolivaheaega täna kell 12 rahvusvahelise muinasjutuvestjate päeva jututunniga. Muinasjutte veest räägivad ja laulavad muinasjututaat Jaak ja Pilli-Timo.

Raamatukogus on avatud maskinäitus ning rändnäitus “Teeme ise 1000 nukku”, kus saab näha käpik-, näpu-, marionett- ja lauateatri nukke.

Kolmapäeval ja neljapäeval kell 12 oodatakse 1.-5. klassi lapsi töötuppa nukke valmistama.

Kõik vajalikud materjalid ja vahendid ootavad lapsi töötoas ja osalustasu ei küsita. Iga nukumeister võib valmistada kokku kaks nukku: ühe kojuviimiseks ja teise rändnäituse “Teeme ise 1000 nukku” nukupere ridade täienduseks. Tulekust peaks ette teatama.

Teemanädal Port Arturis

Port Arturi kaubanduskeskuses sisustab koolivaheaega nädalase tasuta programmiga sügisel Pärnus tegevust alustanud SINA (Suured Ideed Noorte Algatusel) liikumine.

Nädal algab rahvusvahelise päevaga. Esmaspäeval kell 12.30 tutvustatakse SINA tasuta keeleõppeprojekti, võõrastest kultuuridest ja kultuurierinevuste ületamisest räägib brasiillane Marco Santos. Tutvustatakse võimalusi, mida Euroopa Liit pakub noortele, et minna välismaale vabatahtlikuks või vahetusõpilaseks.

Teisipäev on kunstihuviliste päralt. Töötube juhendavad Pärnu kunstnikud Reti Üpraus ja skulptor Rait Pärg.

Kolmapäeval väärtustatakse sporti ja tervist, kohal on Punane Rist, Tallinna tervise kõrgkool ja Pärnu spordiklubid, ette võetakse siseorienteerumine.

Neljapäeval tutvustab oma huviringe Pärnu loodus- ja tehnikamaja, kell 16 toimub Ahhaa teaduskeskuse praktiline teadustund.

Reedel esineb ja õpetab tantsimist rahvatantsuansambel Kajakas, tutvuda saab õpilasfirmadega.

Laupäeval tuleb Port Arturisse moekonkurss “Noormood 2011” ja kell 16 astuvad lavale Pärnu kohalikud bändid.

Kunsti ja sporti

Pärnu Kunstide majas toimuvad täna ja homme ning 2. ja 3. aprillil alternatiivse kunsti töötoad. Juhendavad Henri Hütt (tehnoloogiline teater, performance’i-kunst), Tanel Kadalipp ja Kardo Ojassalu (kehakeele improvisatsioon muusikutega) ning Jaanus Mehikas (karakteri loomine, lavaline liikumine).

Sportlikke lapsi oodatakse esmaspäevast reedeni tasulisse päevalaagrisse spordihalli. Tehakse tutvust eri spordialadega ja ohjeldatakse laste kevadist aktiivsust sportlike tegevustega.

Loodus- ja tehnikamajas on 21.-25. märtsil Pärnu linnavalitsuse haridusprojekti „Oskan ise oma kätega teha” töötoad. Esmaspäeval õpitakse uues hoones vinüülplaatidest anumaid valmistama, toimuvad matk ja mototöötuba.

Teisipäeval saab osaleda töötoas, kus õpetatakse salvrätitehnikaga vanale uut nägu andma. Kavas on ka automudelite meisterdamine ja sõit siserajal.

Kolmapäeval õpitakse ise sooje susse tegema ja räägitakse LED-valgustitest, neljapäeval on kavas vanapaberist korvide punumine ning paberlennukite valmistamine ja võistlus.

Reedel võetakse ette pildiraamide ja puidust praktiliste esemete valmistamine. Töötoad algavad kell 11 ja on lastele tasuta, täpsem info loodusmaja kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles