EASi rahastatava akvaariumi vastu on kogutud üle 4500 allkirja

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sea Star ehk Meritäht perekeskus
Sea Star ehk Meritäht perekeskus Foto: Meritäht

Eile õhtul algatas loomade eestkoste organisatsioon MTÜ Loomus petitsiooni eesmärgiga loobuda plaanist luua Eestisse ookeanikalade akvaarium. 

Vähem kui päevaga on petitsioon kogunud enam kui 4500 allkirja.

«Ookeanikalade akvaarium on arengus suur tagasiminek. Maailmas domineerivad ja jätkavad võidukäiku vastupidised trendid – liigutakse eemale meelelahutusest, mille peamisteks objektideks on loomad. Suund on looduse ja loomade kaitsmine, liikide säilitamine, jätkusuutlikkus, loodusressursside taastamine,» seisab pöördumises, milles on välja toodud, et vangistuses ei ole võimalik tagada metsloomadele, eriti suurtele avamereloomadele ja kaladele liigiomaseid tingimusi. 

Varasemalt saatsid Eesti loomakaitseorganisatsioonid EASile ühispöördumise, milles paluti hinnata projekti eetilisust ja sobivust tänapäevasesse loodussõbralikku ja progressiivsesse Eestisse.

«EAS võtab pöördumise sisu väga tõsiselt ja kavatseb enne põhitaotluse kinnitamist ja toetuse eraldamise otsust kaasata projekti sõltumatu eksperdi, kes tunneb mereloomade eluviise, on kursis (vee)loomade kaitse temaatikaga ja kelle ülesandeks saab olema projekti loomakaitse seadustele vastavuse analüüsimine,» ütles EASi juhatuse liige Sigrid Harjo.

Ta lisas, et taotleja on kinnitanud atraktsiooni vastavust ISO standarditele ning ühtlasi, et seal rakendatakse loodushoiu põhimõtteid.

Eelmise nädala lõpus teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus plaanist toetada kogupere külastuskeskuse «Sea Star» ehitamist. Keskuse tõmbenumbriks saab olema ookeanikalade akvaarium, kus hakkavad elama nii haid kui ka raid.

Petitsiooni saab vaadata ja allkirja anda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles