Video: Indoneesia Bali saart raputas maavärin magnituudiga 6,4

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seismoloogia
Seismoloogia Foto: Pedro PARDO/AFP/Scanpix

Rahvusvahelise meedia ja seismoloogide andmetel raputas täna hommikul enne kella 7.00 kohaliku aja järgi Bali saart maavärin, mille magnituud oli 6,4.

Kohalike teatel kestis maavärin umbes 20–60 sekundit ja need, kes sel ajal veel magasid, kaasa arvatud turistid, tõusid vooditest ja kiirustasid tänavatele, et mitte jääda hoonete alla, mis variseda võivad, edastab news.com.au.

Indoneesia, Austraalia ja USA seismoloogide teatel oli maavärina epitsenter Bali saare pealinnast Denpasarist umbes 30 kilomeetri kaugusel lõunas merealal.

Turistid Bali rannal
Turistid Bali rannal Foto: NYIMAS LAULA/REUTERS/Scanpix

Indoneesia seismoloogiateenistuse teatel oli maavärina magnituud 6,4, kuid USA geoloogiateenistuse andmetel pisut nõrgem, olles 5,5. Bali võimud ei andnud tsunamihoiatust ning veel ei ole teada, kas keegi selles maavärinas hukkus või sai vigastada.

Kinnitamata andmetel sai nüüdses maavärinas kannatada Banglis asuv Kehani budistlik tempel, mille värav kukkus eest, kuid ehitisel purustusi ei täheldatud.

Indoneesia asub Kagu-Aasia niinimetatud tuleringis, kus laamad  liiguvad ja kus on palju vulkaane.

Bali on samas väga populaarne turismisaar ja seal on alati palju turiste.

Bali on turistide seas populaarne puhkepaik / NYIMAS LAULA/REUTERS/Scanpix
Bali on turistide seas populaarne puhkepaik / NYIMAS LAULA/REUTERS/Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles