Avati Eesti suurim kruiisiportaal

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev
Kruiisilaev Foto: Vida Press

2016. aastal käis kruiisil kaks korda rohkem Eesti turiste kui aasta varem ja tulenevalt kasvanud nõudlusest avas Estraveli kruiisiagentuur online-portaali.

Kruiis.ee on suurim eestikeelne kruiiside online-portaal, mille valikus on ligi saja kruiisifirma pakkumised üle maailma.

Lisaks kruiisireisijate arvule kasvab ka pakutavate kruiiside valik. Kruiisifirmad investeerivad uuenduslike laevade ehitamisse ja hetkel on töös lausa 68 uut kruiisilaeva, mis on kõigi aegade rekord. Laevade, marsruutide ja pardal pakutava programmi valik on väga rikkalik ning ostuotsuse tegemine reisija jaoks üsna keeruline.

Kruiise leidub igale maitsele, kõige soodsaimad kruiisid algavad paarisajast eurost. Kõige kallimad kruiisid on aga ekspeditsioonid luksuslaevadel, mis maksavad mitukümmend tuhat eurot reisija kohta. Kruiiside pikkus võib olla paarist päevast kuni mitme kuuni, kuid keskmise reisi pikkuseks on 5–7 päeva.

«Kruiisituristide arv kasvab kõikjal maailmas ning ennustatakse selle trendi jätkumist. 2017. aastaks prognoositakse kruiisituristide koguarvuks 25,3 miljonit reisijat,» kommenteeris Estraveli kruiisiagentuuri CruiseCentre juht Kristi Kukk.

«Erinevaid kruiisifirmasid koondav online-portaal teeb sobiva kruiisi leidmise kliendi jaoks lihtsamaks ja mugavamaks. Väiksema kogemusega kruiisireisijal soovitame enne ostu sooritamist aga kindlasti ka professionaalselt reisikonsultandilt nõu küsida, sest kõik sooduspakkumised veebi ei jõua. Reisid uutele laevadele müüakse kiirelt välja, mistõttu tasub kruiisiplaanid varakult paika panna. Juba ostetakse kruiisireise 2018. aastaks laevadele, mida alles ehitatakse,» lisab Kukk.

Talvehooajal seilab enim kruiisilaevu Kariibi merel. Populaarsed on ka Dubaist algavad kruiisid. Suvehooajal on suurim valik kruiisireise Vahemerel ning siis toimuvad ka Alaska, Uus-Inglismaa ja Norra kruiisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles