Sotsiaalmeedias kritiseeritakse neid, keda Londoni rünnak «külmaks» jättis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: twitter

Sotsiaalmeedias levivad fotod, millel on näha Londoni Westminsteri silda pärast terrorirünnakut ja vigastada saanud inimesi, keda teised üritavad aidata.

Ühel pildil on näha ka oletatavalt mosleminaist, kes uurib oma mobiiltelefoni ja keda tundub toimunu külmaks jätvat.

/ Twitter
/ Twitter Foto: twitter

Twitteri kasutaja Texas Lone Star pani üles foto tekstiga «mosleminaisele ei läinud terrorirünnak korda, ta jalutab kannatada saanud mehest mööda, vaadates telefoni».

Pildi juures on hashtagid #PrayforLondon ja  #BanIslam.

Teisel sotsiaalmeediasse jõudnud pildil on näha valgenahalist meest, kes samuti liigub rünnakus kannatada saanu juurest mööda nagu talle see kõik korda ei läheks.

Kolmandal samalaadsel pildil on Westminsteri sillal näha liikumas oletatavalt Jaapani, Hiina või Kagu-Aasia päritolu naist, kes samuti ei sekku.

Samas on ka neid kommenteerijaid, kes arvasid, et asjatundmatud ei tohigi kannatanuid abistada, kuna nad võivad vigastusi suurendada.

Kriitikute sõnul on sotsiaalmeedia vahend, mille abil saab olukorras luua nii positiivse kui negatiivse pildi ning nüüdsel juhtumil näidati mitut inimest negatiivses valguses.

Twitteri kasutaja @rashedalyoha sõnas, et mitte keegi ei häbista valgenahalist meest, samas oletatavalt mosleminaine sattus kriitika alla.

Veel üks kasutaja RogueBennyBen kirjutas, et inimestel on õigus käituda nii, nagu nad käituvad ning sündmuspaigas oli kannatanuid aitamas palju inimesi. Sillal oli ka neid, kes leidsid et ei ole vaja sekkuda ning neid ei tuleks selle eest kritiseerida.

Londoni rünnakus kaotas elu neli inimest ja umbes 40 sai vigastada, Briti politsei arreteeris juhtumiga seoses seitse inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles